Gazete Vatan Logo

Kartta ‘combo’ dönemi

Ziraat Bankası, banka ve kredi kartını combo özellikli tek kartta buluşturdu. Bankakart’ın bir yüzü kredi kartı diğer yüzü banka kartı olarak kullanılacak

Kartta ‘combo’ dönemi

Ziraat Bankası 2 kartı tek kartta birleştiren ‘combo’ özellikli yeni kart markası ‘Bankkart’ı hayata geçirdi. Bir yüzü kredi kartı, bir yüzü banka kartı olan combo özellikli Bankkart ile müşteriler cüzdanında tek bir kart taşıma ve tek şifre kullanma rahatlığına kavuşacak. Kartın ön yüzünde kredi kartı bilgileri yer alırken, arka yüzünde banka kartı bilgileri ile her 2 uygulamanın güvenlik kodu bilgileri yer alıyor.

6 yıl önce başladık

Ziraat Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, “Banka olarak bugüne kadar finansal ihtiyaçların olduğu her alanda daha fazlasını sunmak için çalıştık. 2 kartı tek plastikte birleştiren kart fikrinin kavramsal tasarımı ile ilgili olarak 2011’den itibaren çalışmalarımıza başlamıştık” diye konuştu. 1 ayda yaklaşık 2 milyon müşterinin eski kartlarını değiştirdiklerinin altını çizen Çakar, hali hazırda banka kartı adet ve cirosunda lider olduklarını söyledi. Combo’nun banka kartı ve kredi kartını uygulamalarını birleştiren teknolojiyi ifade ettiğini belirten Alpaslan Çakar, kartın isminin Ziraat Bankası’nın uzun yıllardır kullandığı ve kendisi ile özdeşleşmiş debit kart markası ‘Bankkart’ olduğunu belirtti. Çakar, bu markanın Ziraat Bankası’nın yurt dışı iştirak bankaları ve şubeleri tarafından da kullanılacağını ekledi.

Haberin Devamı

‘Nefes’ aldıracak

Bankkart’ın 360 özelliği ile müşteriler alışveriş işlemleri yanında bazı bankacılık ürünlerini de kullanmaları durumunda ComboLira kazanacak. ComboLira ek kartlar ile yapılan alışverişlerde de kazanılabilecek. Kumbara’da biriken ComboLiralar yine tüm kartlar ile kullanabilecek. ‘Nefes Ayları’ özelliği ile ekstre borcunun belli oranını ödeyen müşterilerimiz kalan borcunu bir sonraki ekstre döneminde faizsiz olarak ödeyebilecek.