Gazete Vatan Logo

Kartall Mesa 214 Bin TL'den Başlıyor

Anadolu Yakası’nın yeni merkezi Kartal’da seçkin yaşam olanakları Kartall MESA ile doğuyor...

Merkezi konumu, ulaşım kolaylıkları ve sunduğu çağdaş yaşam olanaklarıyla Kartall MESA, mutlu yaşam fırsatları sunuyor.

Kartal, büyük kentsel dönüşüm hareketinin gerçekleştiği Anadolu Yakası’nın en gözde yeni iş ve yaşam merkezi adayı. Mevcut ve potansiyel özellikleriyle İstanbul’un gelişen, dönüşen yeni merkezi Kartal’da, ulaşımın ana arteri E-5 kenarında, hayata değer katacak yeni bir proje; Kartall MESA yükseliyor. Bölgesine değer katan, çağdaş ve özgün yaşam olanakları sunan Kartall MESA projesinin lansmanı, MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz ile MESA Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tokatlı’nın evsahipliğinde gerçekleştirildi. Kartall MESA, 44 yıllık köklü geçmişi ile bugüne kadar 7 milyon metrekarenin üzerindeki bir alanda 75 bine yaklaşan konutla yaklaşık 350 bin kişiye çağdaş yaşam alanları sunan MESA imzasını taşıyor. Gerçekleştirdiği birçok ilk ve teknoloji ile sektörde referans noktası olan, konutta ‘kalite’ ve ‘güven’ ile birlikte anılan MESA’nın bölgedeki ilk projesi olan Kartall MESA’nın lansmanı, projenin satış ofisinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Anadolu Yakası’nın gözde merkezi Kartal’da İlk MESA projesi Kartall MESA ile yükseliyor

MESA’nın sektöre yaptığı katkılara değinen MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz birçok ilk ve geliştirdiğimiz teknolojilerle, Türk inşaat sektörüne ve özellikle de konut alanına katkılarda bulunduk. Bugün özellikle konutta ‘kalite’ ve ‘güven’ ile anılan MESA, inşaat sektöründe de; kalitenin yakalanmasında, yüksek standartların belirlenmesinde ‘referans noktası’ olarak kabul ediliyor. Bizi bu noktaya getiren tüm bu özelliklerimizden biri de, lokasyon seçimlerindeki başarımızdır” dedi. MESA’nın uydu kentler kurduğunu da hatırlatan Can Aynagöz, “Bu alandaki en bilinen örneklerimiz; İstanbul’da Bahçeşehir, Ankara’da ise Eskişehir Yolu’dur. Buralarda ilk MESA projeleri yükseldi ve yansıttığımız referansla şimdi seçkin semtlerimiz arasında yer alıyorlar. Ankara’da Batı Kent ve Koru Sitesi örneklerinde olduğu gibi kimi MESA projeleri ise bulunduğu bölgelere ismini vermiştir. Aslında tüm bu oluşumlar, projelerimizin bölgelerine değer katması, sonraki diğer projeler için de bir referans olmaları gibi geleneksel MESA özelliklerinden kaynaklanıyor. Kartal da, gerek mevcut özellikleri, zenginlikleri ve gerekse potansiyeli ile Anadolu Yakası’nın yeni gözde merkezi konumunda. Kartal’ın lokasyon olarak ‘doğru tercih’ olduğuna inancımızı, yine burada bir diğer önemli arter olan Sahilyolu’nda başlayacağımız ikinci projemizle de ortaya koyacağız ” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kaliteli konutta referans olacak sosyal hayata da değer katacak

Kartal’ın hem mevcut konumu hem de kentsel dönüşüm sürecindeki hızlı gelişimi ile Anadolu Yakası’nın gözde merkezi olduğuna dikkat çeken MESA Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tokatlı da, “Kartall MESA, bölgedeki ilk projemiz. Dolayısıyla bölge halkını MESA kalitesi ile tanıştıracak proje konumunda. Yaşama dair tüm detayların düşünüldüğü Kartall MESA, bölgede salt yapı olarak referans olmakla kalmayacak, sosyal hayata da değerler katacak” dedi. Proje özelliklerine de değinen Aslı Tokatlı, “Kartall MESA, E-5 Karayolu ve Kadıköy-Kartal Metro hattı ile birlikte bölgenin en önemli ulaşım arteri üzerinde yer alıyor. Özgün mimarisi, yüksek standartları, sosyal donatıları ve yaşam alanları ile çok özel bir proje.

Haberin Devamı

Manzarası, peyzajı, kat bahçeleri ile denizin mavisi ile doğanın yeşilinin buluştuğu bir proje. Kartall MESA, tek bloktan oluşmasına karşın çağdaş yaşama dair tüm olanakların sunulduğu, yüksek standartlarda, MESA kalite ve güvencesini taşıyan bir proje” açıklamasında bulundu. MESA konutlarının yüksek değer kazanımlarına da dikkat çeken Aslı Tokatlı, Kartall MESA’nın da henüz lansman öncesinde dahi yoğun ilgi ve talep gördüğünü belirtti.

Mimarisini kartal kanatları şekillendirdi kentin sembol siluetlerinden biri olacak

Kartall MESA, İstanbul’un yükselen değeri Kartal'da, kartal kanatlarından esinlenilen mimari formuyla yükseliyor. Hareketli cephesi ve ana girişten başlayıp cephe boyunca tırmanan saçak tasarımıyla mimari yapısı, İstanbul'un dinamizmini, yükselen formuyla İstanbul'un modernizmini yansıtıyor. Kimliği ve çevresinde yaratacağı canlılıkla Kartall MESA, ‘kentsel mekanlar’ arasındaki yerini alacak, İstanbul'un siluetine katkı sağlayan heykelsi formuyla, şehrin, kolaylıkla algılanan odak noktalarından biri olacak.

Haberin Devamı

Deniz ve doğal doku, yükseklere taşındı

'İstanbul denizsiz olmaz' fikrinden hareketle konumlandırılan Kartall MESA’da daireler, deniz manzarasına yöneliyor. Kartall MESA, Adalar’dan Tuzla’ya kadar uzanan geniş bir açıda panoromik deniz manzarasına sahip. Kentte özlenen doğal dokuyu, 9 bin metrekareyi aşan peyzaj alanının yanı sıra kat bahçeleri ve teraslarıyla yükseklere de taşıyan Kartall MESA, şehir hayatının tam da içinde, yeşile ve denize özlem duymadan yaşama imkanı sağlıyor.

MESA güvencesiyle seçkin sosyal yaşamlar

Açık yüzme havuzu, yürüyüş parkuru, tenis kortu gibi spor salonları, havuzlar, rekreasyon ve hobi alanları, kafe, çocuk kulübü, kapalı otoparkı, toplantı odaları ile Kartall MESA, tüm ihtiyaçları karşılayan çağdaş yaşam olanaklarını tek bir çatı altında sunuyor. Sosyal yaşam alanlarının zenginliği ve fonksiyonel daire çözümleri ile Kartall MESA, kullanıcılarına salt ‘kaliteli konut' değil, 'seçkin bir sosyal yaşam' da sunuyor.

Tüm ailelerin ihtiyaçlarına hitap ediyor

Farklı kullanıcı profilleri için tasarlanan ve 32 katlı tek bloktan oluşan Kartall MESA’da, 1+1’den, 5+1’e kadar değişen formlarda, 61 m²’den, 346 m²’ye kadar farklı büyüklüklerde 10 ayrı tipte bulunan toplam 286 adet konut ile tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Konutların 2014 yılı Nisan ayında teslim edileceği Kartall MESA’da, farklı büyüklüklerdeki seçkin yaşam alanları 214.700 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Çevreye duyarlı, huzurlu ve güvenli hayatlar

Doğal ışıktan, su kullanımına kadar ekolojik yaklaşımların da ön planda tutulduğu projede, teknolojik alt yapının yanı sıra güvenlik sistemleri ise en üst seviyede planlandı. Depreme dayanıklı olarak tasarlanmış betonarme yapı ile Kartall MESA’da hayatlar güvence altında. Tüm teknolojik alt yapının yanı sıra mutlu ve huzurlu bir yaşam için, CCTV kamera sistemi, görüntülü intercom gibi önlemlerle güvenliğin 7/24 en üst seviyede tutulduğu Kartall MESA’da, yangın güvenliği için de yangın merdiveni, duman egzosu, itfaiye asansörü, yangın algılama ve sprinkler söndürme sistemi gibi tüm önlemler alınmış durumda.

İş ve sosyal hayata ‘yakın değil’, ‘tam içinde’

İstanbul’un yeni gözde merkezi Kartal’da yer alan Kartall MESA, eşsiz ulaşım imkanlarıyla iş ve soysal hayatın yakınında değil, tam içinde yer alıyor. Anadolu Yakası’nın en önemli arteri olan E-5 Karayolu ve Kadıköy – Kartal Metro Hattı üzerinde yer alan Kartall MESA, hava ve deniz ulaşımına da çok yakın mesafelerde bulunuyor. Proje, sosyal hayatın vazgeçilmez unsurları sağlık, eğitim, alışveriş ve kültür-sanat gibi birçok merkezin de hemen yanıbaşında.


Kartall MESA ulaşım mesafeleri:
? Yakacık Metro İstasyonu 350 metre.
? Kartal Metro İstasyonu 950 metre.
? E-5 Karayolu üzerinde.
? Pendik Marina’ya 8 km.
? Bostancı’ya 12 km.
? Sabiha Gökçen Havalimanı’na 13 km.
? Kadıköy’e 22 km.
? Boğaziçi Köprüsü’ne 23 km.