Gazete Vatan Logo
Futbol KARTAL’dan ev bakana proje proje kıyaslama

KARTAL’dan ev bakana proje proje kıyaslama

Sanayi alanlarının dönüşmesiyle dikkat çeken Kartal, metro ve Marmaray’ın açılmasıyla yatırımda gözde ilçelerden oldu. İlçe, markalı ve kentsel dönüşüm projeleriyle öne çıktı.

Kartal, son yılların gayrimenkulde tercih edilen ilçelerinden biri haline geldi. Tanınmış gayrimenkul firmalarının neredeyse hepsinin bir projesinin yer aldığı Kartal’da yatırımlar hız kesmeyecek gibi gözüküyor. 2014 yılında Kartal’da proje geliştirmek için planlarını yapan birçok kuruluş bulunuyor. Sanayi alanlarının dönüşmeye başladığı Kartal’da planlanan kentsel dönüşüm projesi ilçeye olan ilgiyi artırıyor. Kartal’da yapılan projelere ve son yapılan ihalelerde ödenen arsa değerlerine bakıldığında bölge merkez olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyor. Adalet Sarayı projesi ve metro hattı ile bölge inşaat firmaları için çekim merkezi haline geldi. Bölgedeki projeler de sadece konut ya da ofis gibi tek fonksiyon halinde olmayıp, hem yaşama hem de çalışma alanı olarak gece-gündüz nüfusunun dengeli olabileceği bir yerleşim alanına ortam hazırlıyor.

Metro ve Adalet Sarayı

Kartal’daki sanayi alanlarının dönüşmesiyle, büyük arsaların geliştirilmeye müsait olması, ilçenin denize kıyısı olması ve manzarası konut, rezidans ve ofis projeleri için avantaj sağlıyor. Kartal’ın en önemli avantajı planlanan üst ölçekli yatırımların tamamlanmış olması olarak gösteriliyor.

Faaliyete geçen Kadıköy-Kartal metrosu bölgede ulaşım açısından belli bir rahatlamayı sağlarken, bölgeye ulaşımı da kolaylaştırdı. Ulaşım avantajı hem firmaları bölgeye çekerken, hem de fiyatların yüzde 30’a varan oranlarda artmasını sağladı. Ayrıca dünyanın en büyük adliye sarayı da bölgedeki hareketliliği artırdı. Adliye, bölgedeki ticari gayrimenkul gelişimini etkiledi. Sabiha Gökçen ve çevresindeki ticari gelişim, bankaların operasyon merkezlerinin bu bölgeye taşınması da Kartal’ı hareketlendirdi.

Kentsel dönüşüm

Bölgenin bugünkü önemini kazanmasındaki en önemli pay ise Kartal’da yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi. Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi’nde amaç Kartal Sahil bölgesi- E-5 koridorunda yer alan büyüklü küçüklü birçok sanayi tesisinin tasfiye edilerek bu bölgeye nitelikli konut, otel, ofis projeleri, sanat merkezleri ile marina ve kruvaziyer limanı inşa ederek bölgenin Anadolu Yakası’nın çekim merkezi haline gelmesini sağlamaktır. 2012 yılı ortasında onaylanan uygulama imar planları ile mevcut durumda uygulama yapılamamakta olup yeni yapılacak parselasyon planları ile yeni imar parselleri oluşturulduktan sonra bölgede inşaatlara başlanabilecek.

Aydınlık ve ferah yaşam vaadi

ÇUKUROVA Gayrimenkul tarafından inşa edilen adalar ve deniz manzaralı Çukurova Tower, 36 katlı bir rezidans projesi.

Yeşile dost konseptiyle ön plana çıkan Çukurova Tower’da, enerji tüketimini azaltan ısı yalıtımı, karbondioksit salınımını kontrol altında tutan sensör sistemi bulunuyor.

3.4 metrelik kat yüksekliği ve mekana maksimum ışık sağlayan cam seçimi ile ferah ve aydınlık bir yaşam alanı sunan projenin yüzde 90’ını da sosyal tesisler oluşturuyor. Çukurova Tower, dünyanın en büyük adliye sarayı olan Kartal Adliyesi’ne 3 km, Kadıköy-Kartal Metro durağına ise 600 metrelik yürüme mesafesinde konumlanıyor.

Haberin Devamı