Gazete Vatan Logo

Kartal'da tanker patladı

Kartal'da freninin patlaması sonucu kontrolden çıkarak çok sayıda araca çarpan tankerin neden olduğu trafik kazasında şu ana kadar 7 kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin de yaralandığı bildirildi

Alınan bilgiye göre, akaryakıt yüklü 34 T 2403 plakalı bir tanker, saat 15.00 sıralarında Kartal Spor Caddesi üzerinde kontrolden çıkarak bir halk otobüsü ve minibüse çarptı. Hızını alamayan tanker daha sonra yol üzerinde bulunan çok sayıda aracı biçti. Kaza sonrasında ortalık savaş alanına dönerken, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, 10'larca kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Kartal Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere sevk edildi.

Kartal İtfaiye Bölge Müdürü İsmail Varol, akaryakıt yüklü 34 T 2403 plakalı tankerin 17 otomobil, 2 otobüs, 3 minibüs, 3 kamyonet ve 1 TIR'a çarparak alev alması sonucu 7-8 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.


Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslar ve vatandaşlar tarafından Kartal Devlet Hastanesi, Kartal SSK Hastanesi ve Kartal Özel Umut Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan kimlikleri belirlenenler şöyle: "Mehmet Erdoğan, Murat Erdoğan, Mustafa Özaldı, Pınar Cantürk, Ayşe Özer, Rüya Ünaydın, Hatun Özer, Sebahattin Kurnaz, Dasin Kılıç, Fahri Türk, Şevket Akdöl, İbrahim Akdağ, Avni Akdemir, Cavit Karakaş, Faruk Avlamaz, Songül Avlamaz, Mine Gözübüyük, Nevki Akgöl, Tahsin Kılıç, Emre Gülaç, Akın Aydemir."

Hayatını kaybedenlerden 4 kişinin kimliği belirlendi. Erdoğan Karataş, Atilla Gürsel, Sabri Gürçay ve İsmail Nazik Beyazıtlıoğlu ile kimliği belirlenemeyen 13 yaşındaki bir kız çocuğu kazada hayatını kaybetti.

Öte yandan Kartal Belediye Başkanı Hüsamettin Koçak, freni patlayan akaryakıt yüklü tankerin neden olduğu trafik kazasında 30'a yakın aracın ağır hasar gördüğünü açıkladı. Koçak, "Kartal Devlet Hastanesi'nde 3 ölü, 9 yaralı, Kartal SSK Hastanesi'nde 2 ölü, 8 yaralı var. Kartal Özel Umut Hastanesi'nde 2 ölü ve 2 yaralı var" dedi.

Haberin Devamı