Gazete Vatan Logo

Kartal'a 2 başkan adayı daha

'Aday olmam için büyük baskı var..'

Beşiktaş’ta yeni yılın ilk ayı yapılacak seçimli genel kurul öncesi başkan adayı sayısı artıyor.

Murat Aksu’nun başkan adayı olacağının duyulmasının ardından, iki yeni isim etrafında da oluşumların olduğu öğrenildi. Bunlardan bir tanesi Fikret Orman diğeri ise İbrahim Altınsay...

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na açıklama yapan Fikret Orman, adaylığı konusunda camiadan büyük baskı aldığını, önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını söyledi.

2004 yılındaki olağanüstü kongrede Yıldırım Demirören’in rakibi olan Fikret Orman, aday olması konusunda camiadan büyük baskı aldığını söyledi.

Orman, Murat Aksu’nun adaylığının olumlu olduğunu belirtirken, "Önemli olan Beşiktaş’ın var olan sorunlarının çözümüdür. Borç yükü, Demirören’e olan ve kulübün kendi borçlarının nasıl ödeneceği konusunda somut adımlar atılmalıdır. Bunların tartışılmasının eken olmadığını düşünüyorum. Ben daha önceki adaylığıma kongreye 25 gün kala karar vermiştim” dedi.

Fikret Orman, mevcut yönetimin Beşiktaş’ı aldığı borçla bırakacağı sözü verdiğini, ancak şu andaki borcun 9 kat arttığını söyledi. Orman, adaylığı konusunda yoğun baskıların olduğunu bu baskılara direnemeyeceğini sözlerine ekledi.

Camiada adaylığı konuşulan bir diğer isim ise kulübün 100. yılında Guinti, Zago gibi önemli transferlere imzasını atan İbrahim Altınsay, kendisine bu yönde tekliflerin yapıldığını ancak şu an için kesin konuşmanın, doğru olmadığını söyledi.

Başkan adaylığı konusunda en çok konuşulan eski başkan Serdar Bilgili ise aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti.

Eski yönetim kurulu üyesi Deniz Atalay, “Serdar Bilgili’ye de aday olması yönünde çok sayıda teklifin geldiğini, ancak Bilgili’nin bu teklifleri geri çevirdiğini söyledi.

Deniz Atalay, ocaktaki genel kurulda birden çok adayın olacağını söyledi.

Daha önce Demirören yönetiminde futbol şube sorumlusu olan ve sert açıklamalarıyla dikkat çeken Celalettin Kolot ise Yıldırım Demirören'i kendisine yeni dönemde futbol şube sorumluluğunu teklif ettiğini söyledi. Kolot, "Demirören aday olmaz ise ben olurum" dedi.

Haberin Devamı