Gazete Vatan Logo

Kars'ta kaybolan çocuktan iyi haber!

Kars Digor ilçesinde kaybolan 6 yaşındaki erkek çocuğunun bulunması için jandarma, AFAD, UMKE ve köylülerce arama çalışması başlatıldı. Çalışmalar sonucunda kayıp çocuk bir başka köyde bulundu ve ailesine teslim edildi

Kars'ta kaybolan çocuktan iyi haber!

Kars'ın Digor ilçesinde 6 yaşındaki bir çocuk kayboldu. İlçenin Düzgeçit köyünde oturan 6 yaşındaki Erdoğan Somarlar, öğle saatlerinde bir yakını ile köydeki tarlaya geldi. Çocuğun yakını, Somarlar'a tarla yakınına geldiklerinde kendisini burada beklemesini söyleyip tarlaya gitti.
Bu kişi geri döndüğünde çocuğa ulaşamayınca durumu köylülere ve jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine köye gelen jandarma ekiplerinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri ve köylülerce bölgede arama çalışması başlatıldı.
ARAMA ÇALIŞMALARINDAN İYİ HABER

Kars'ın Digor ilçesinde kaybolan 6 yaşındaki erkek çocuğu, bir başka köyde bulunarak ailesine teslim edildi.

İlçenin Düzgeçit köyünde oturan Erdoğan Somarlar, öğle saatlerinde bir yakını ile köydeki tarlaya geldi.

Çocuğun yakını, Somarlar'a tarlanın yakınlarına geldiklerinde kendisini burada beklemesini söyleyip tarlaya gitti.

Söz konusu kişi döndüğünde bıraktığı yerde olmadığını fark ettiği çocuğa ulaşamayınca durumu köylülere ve jandarmaya bildirdi.

Haberin Devamı

İhbar üzerine köye gelen jandarma ekiplerinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri ve köylülerce bölgede arama çalışması başlatıldı.

Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda çocuk, komşu Çatak köyünde bulundu. Erdoğan Somarlar ailesine teslim edildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Digor'da kaybolan çocuğun kısa sürede bulunduğunu söyledi.

Doğan, çocuğun kaybolmasıyla ekipleri bölgeye sevk ettiklerini ve arama çalışmasına başladıklarını anlatarak, "Çocuğun bulunması için ekipler seferber oldu. Bölgeye UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çocuk sağ salim bulunarak ailesine teslim edildi." dedi.