Gazete Vatan Logo

Karnından 6 kilo ur çıktı

DİYARBAKIR’ın Ergani İlçesi’nde karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 47 yaşındaki Rahime Kartal’ın, yapılan muayenesinde karnında 6 kilo ur olduğu belirlendi. Kartal’ın karnındaki uru ameliyatla alan Operatör Dr.Bülent Demir, bu büyüklükteki bir urun tıpta nadir görüldüğünü söyledi.

Karnındaki ağrı ve şişkinlik nedeniyle Ergani Devlet Hastanesi’ne başvuran Rahime Kartal’ın yapılan tahlil ve tetkik sonucunda karnında ;büyük bir ur tespit edildi. Kadın Doğum Uzmanı Operatör Dr.Bülent Demir tarafından yapılan operasyonla Kartal’ın karnındaki 6 kilogram ağırlığındaki ;ur alındı.

"NEREDEYSE BİR BEBEK AĞIRLIĞINDA"

Demir, bu büyüklükte bir kitlenin tıpta nadir görüldüğünü belirterek, "Hastamız karın bölgesindeki ağrı şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız tahliller sonucu karın bölgesinde büyük bir kitle olduğunu belirledik. Ayrıca hastanın şeker hastalığı da mevcuttu. Hastanın ameliyat öncesi şeker düzeyleri düzeltildikten sonra hasta ameliyata alındı. Ameliyatta hastanın karnından yaklaşık olarak 6 kilo ağırlığında 26 santimetreye 19 santimetre boyutlarında dev bir ur, rahim ve yumurtalıklar ile birlikte başarılı bir şekilde çıkarıldı. Neredeyse bir bebek ağırlığındaki bu ur, ender rastlanan bir durum. Ameliyat sonrası dönemde hiçbir problemi olmayan hastayı sağlığına kavuşmuş şekilde taburcu ettik" dedi.

"KADINLAR, YILDA BİR UZMANA GÖRÜNMELİ"

Dr. Demir, tüm kadınlarda bu tür vakalara rastlanabileceğini ve bu tür şikayetlerde çok beklenmemesi gerektiğini söyledi. Demir, "Kadınların en az yılda bir mutlaka ;kadın doğum uzmanına görünmesi gerekiyor. Bu tür durumlar aslında erken dönemde rutin yapılan jinekolojik kontroller esnasında ultrasonografi ile çok rahat bir şekilde tespit edilebiliyor. Erken farkına varıldığında, küçük boyutta ve çok büyümeden daha kolay bir şekilde sadece miyom çıkarılarak hastanın rahmi de korunmuş olur. Böylece hastaya en az zarar verecek şekilde tedavi mümkün olur"diye konuştu.

Haberin Devamı