Gazete Vatan Logo

Karnında tampon unutulan anne öldü doktor, ‘hemşire saysaydı’ dedi

İzmir’de geçen haziranda yapılan sezaryenle doğumun ardından karnında unutulan tamponun enfeksiyon yapması nedeniyle hayatını kaybetti. Suçlanan doktorun avukatı, ,”Ölüm olayı doğumdan aylar sonra meydana gelmiştir. Sorumluluk Özel H. Hastanesi’ne aittir. Tampon sayımı, hemşirenin görevidir” dedi

Karnında tampon unutulan anne öldü doktor, ‘hemşire saysaydı’ dedi

İzmir Buca’da oturan Harika Kanıkgeçen 13 Nisan’da özel bir hastanede doğum yaptı. Sezaryenle yapılan doğum ardından kızını kucağına alıp, annelik heyecanı yaşayan Harika’nın karnındaki ağrı ve halsizliği geçmedi. Doğumu yaptıran Dr. Ü.Ç., son olarak Harika’yı Tepecik Hastanesi’ne gönderdi. Harika Kanık’ın kanında yüksek miktarda iltihap bulundu, ameliyata alındı. Özel hastanede doğumu gerçekleştiren Ü.Ç.’nin, Harika Kanık’nın rahminde sargı bezini unuttuğu, rahim duvarına yapışmasıyla zehirlenme ardından vücutta iltihaplanmaya neden olduğu saptandı. Farklı bölümlerde uzmanlaşmış cerrahların çağırıldığı 6 saat süren ameliyatta, Harika’nın rahminin tamamı ile idrar kesesinin bir bölümü alındı. Operasyondan sonra uyutulan Harika Kanık, vücuduna yayılan iltihabın organlarında yarattığı tahribatın tedavi edilememesi üzerine, ameliyattan 8 gün sonra 23 Ekim’de hayatını kaybetti. Harika Kanık’ın ailesi adına avukatlarının açtığı dava sonrasında Dr. . de, İzmir 5’inci Tüketici Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla yanıt gönderdi. Dr. Ü.Ç.’nin avukatı yanıt dilekçesinde, şunları yazdı:

Haberin Devamı

‘Suçsuzum’ dedi

“Müvekkilim de kontrolleri sonrasında, çalıştığı özel hastane enfeksiyon bölümü ve yeterli uzman kadrolara sahip olmamasından dolayı başka bir hastanede tanı ve tedavi önermiştir. Harika Kanık’ın tedavisini asıl gerçekleştiren Tepecik Hastanesi’dir. Tamponların sayılması, kaydedilmesi ve gerekli özelliklere sahip tampon kullanılması müvekkilimin görev ve yetkisine girmemektedir. Harika Kanık’ın ölüm sebebi ameliyat sırasında tamponun unutulması olarak kabul edilse dahi, tüm sorumluluk Özel H. Hastanesi’ne aittir. Tamponların sayımı ve kaydedilmesi, müvekkilimin değil, ameliyatta bulunan hemşirenin görevidir. Ameliyatta görev alan hemşireler, tüm tamponların çıkartıldığını beyan etmiştir.”

Doktora malum olmuş hata sigortası yaptırmış

Dilekçede ayrıca Dr, Ü.Ç.’nin, 2015 tarihinde ‘Tıbbı kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sorumluluk’ sigortası yaptırdığı, tıbbi uygulamalar sonucu meydana gelen maddi ve manevi zararların sigortacı tarafından teminat altına alındığı belirtilerek, bu nedenle ailenin açtığı tazminat davası için sigorta şirketiyle görüşülmesi de istendi. Ayrıca mahkemeden, tazminat isteğini reddetmesi, avukatlık ile yargılama giderlerinin de Harika Kanık’ın ailesine ödettirilmesi istendi.

Haberin Devamı