Gazete Vatan Logo

Karneleriyle şehit öğretmene koştular

Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın öğrencileri karnelerini Aybüke öğretmenin mezarına bıraktı.

Karneleriyle şehit öğretmene koştular

Kozluk’ta teröristlerin şehit ettiği müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, Çorum’un Osmancık ilçesindeki mezarı başında anıldı. Geçen yıl 9 Haziran’da Kozluk’ta karne dağıttıktan sonra evine giderken Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına teröristlerce açılan ateşle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 22 yaşında şehit olan Yalçın için memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anma töreni düzenlendi. Aybüke öğretmenin Osmancık Şehitliği’nde bulunan kabri başındaki törene genç öğretmenin annesi Zehra, babası Sadık, babaannesi Şenay, dedesi Rıza, amcası Ertuğrul ve kardeşi Aybars Yalçın’ın yanı sıra Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Osmancık İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Aybüke öğretmenin dedesi Rıza Yalçın da torununun mezarı başında Kur’an okudu. Anne Zehra Yalçın ise kızının mezarını suladı. Kaymakam Alkan ve beraberindekiler tarafından karanfil konulan mezara adının verildiği okulda öğrenim gören öğrenciler de karnelerini bıraktı.

Haberin Devamı

‘Acımız dün gibi’

Bu sırada okul müdürü Aşkın Liman’ın “Size Şenay’ları getirdim annecim” sözlerinin ardından Aybüke öğretmenin annesi Zehra Yalçın, tüm öğrencileri tek tek sarılarak öptü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tökel, acılarının dün gibi olduğunu, Aybüke öğretmeni hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Aybüke öğretmenin geçen yıl karne dağıtımının ardından şehit olduğunu anımsatan Tökel, “Yarın vefatının birinci yıl dönümü olan Aybüke öğretmeni sevgiyle, erdemle, hasretle anacağız. Her zaman bizim içimizde olan, kalbimizde müstesna bir yeri bulunan değerli kardeşimiz, meslektaşımız ve sevgili evladımız şehit Şenay Aybüke Yalçın’ı karne gününde mezarı başında analım istedik. Biliyorsunuz, karne dağıtımının ardından şehadetine kavuşmuştu. Bugün de ilçemizde adının verildiği ortaokulunun öğrencileri karneleriyle Aybüke hocamıza geldi. Allah mekanını cennet eylesin, şanını yüce eylesin, ailesine ve eğitim camiamıza sabrı cemil niyaz etsin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hüzünlü karne

Gümüşhane’deki ailesini ziyarete giderken Tunceli’de yol kesen PKK’lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın görev yaptığı ve isminin yaşatıldığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki ilkokulda, öğrenciler karne gününde hüzün yaşandı. Siverek’e 60 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftçibaşı Mahallesi’ndeki Necmettin Yılmaz İlkokulu’nda okuyan öğrenciler, geçen yıl karne dağıttıktan sonra kendileriyle vedalaşıp ayrılan, Tunceli’de yol kesen PKK’lı teröristlerce şehit edilen Necmettin öğretmenlerini unutmadı. Bir öğrenci, “Geçen yıl karnelerimizi Necmettin öğretmen dağıttı. Biz onu çok özledik” dedi. Öğrenciler, masada duran Yılmaz’ın fotoğrafını öperek sınıftan ayrıldı.