Gazete Vatan Logo

Karneleri verdikten sonra katledilmiş

Tek başına hem müdürü hem öğretmeni olduğu okulda karneleri dağıttıktan sonra PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’ın DNA’sı bulunan cesetle eşleşti. Yılmaz, kaçırıldıktan birkaç saat sonra şehit olmuş

Karneleri verdikten sonra katledilmiş

Tunceli-Erzincan Karayolu’nun 25’inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde 12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinin, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde görev yaparken, memleketi Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıkan ve geçen 16 Haziran günü PKK’lı teröristler tarafından, kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğu tespit edildi.

12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinden alınan DNA örneği ile öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babasından alınan DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda karşılaştırma işlemine tabi tutuldu. Yapılan karşılaştırmada bulunan cesedin Yılmaz’a ait olduğu kesinleşti. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, “PKK’lı teröristler bu vahşetin hesabını vereceklerdir” dedi.

Memleketine gidiyordu

Necmettin Yılmaz, 16 Haziran’da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane’ye gitmek için otomobiliyle yola çıkmıştı. Aynı gün saat 15.00 sıralarında Tunceli- Pülümür karayolunun 46’ncı kilometresine geldiğinde, yol kesen PKK’lı teröristler tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu. Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz’ı kaçırmıştı. Oğlunu otopside hemen tanıdığını söyleyen baba Yahya Yılmaz, “Şehit olacağını bana en az üç kez söyledi. Oğlum sevdiği kızla bu yaz tatilinde nişan takacaktı. Kısmet değilmiş” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tek öğretmenleriydi

Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın teröristler tarafından kaçırılması, görev yaptığı Siverek İlçesi’ne bağlı Çiftçibaşı Köyü’nde büyük üzüntüye neden olmuştu. Öğretmenlerini yine de umutla bekleyen öğrenciler acı haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Öğrenciler, “Bizim için çabalıyordu, onu çok seviyorduk” dedi.