Gazete Vatan Logo

15 tatil ne zaman başlayacak? (Sömestr yarıyıl tatili) 2016-2017

15 tatilin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu ve öğrenciler ile birlikte veliler tarafından en çok sorulan soru şunlar oldu. 15 tatil ne zaman, sömestr tatili ne zaman, ara dönem tatili kaç gün sürecek, 15 tatil uzadı mı, ikinci dönem ne zaman başlayacak, karneler ne zaman alınacak?

15 tatil ne zaman başlayacak? (Sömestr yarıyıl tatili) 2016-2017

Uzun ve yorucu bir eğitim öğretim döneminin ardından öğrenciler yarıyıl tatili için gün saymaya başladılar. Hem velilerin hem de öğrencilerin merakla beklediği 15 tatili ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen sömestr açıklaması!

Okulların açılmasının üzerinden uzun bir süre geçmesi ile birlikte bütün öğrenciler yorulduğu gibi onlarla birlikte eğitim ve öğretim sürecine dahil olan veliler de oldukça fazla yoruldular. Özellikle bir dönem boyunca soğuk havaların etkisi, yeni saat uygulaması sebebiyle havaların aydınlanmadan okul yollarına düşme zorunluluğu ve özellikle büyük şehirlerde oluşan trafik problemi sebebiyle çocukların yorgunluğu gün geçtikçe daha fazla arttı. Ve neredeyse her anlarında çocuklarıyla beraber olan veliler de onlara yardımcı olmaya çalışırlarken yoruldular. İşte bu sebepler ile birlikte halk arasında sömestr tatili, yarı yıl tatili, ara dönem tatili de denilen 15 tatilin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu ve öğrenciler ile birlikte veliler tarafından en çok sorulan soru şunlar oldu. 15 tatil ne zaman, sömestr tatili ne zaman, ara dönem tatili kaç gün sürecek, 15 tatil uzadı mı, ikinci dönem ne zaman başlayacak, karneler ne zaman alınacak?

SÖMESTR TATİLİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük bir heyecan ile beklenen sömestr tatili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan resmi açıklamaya göre 23 Ocak Pazartesi günü başlayacaktır. 3 Şubat Cuma günü ise son bulacaktır. Tatil tarihi öncesinde ve sonrasında bulunan hafta sonlarını da tatil günleri içerisine eklendiğinde öğrenciler ve velileri tam tamına 16 gün tatil yapabilecekler. 15 tatilin bitmesi ile 2016 / 2017 Eğitim ve Öğretim Yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ikinci dönemin son bulacağı tarih ise 9 Haziran 2017 Cuma günü olarak belirtilmiştir.

15 tatilin uzayacağı yönünde söylentiler halk arasında adeta kulaktan kulağa yayılmaktadır fakat bu yöndeki duyumlar hiçbir şekilde doğru bir bilgiyi yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’da (MEB) tatilin uzayacağına yönelik resmi bir açıklama yapmamıştır. Zaten 15 tatilin uzaması demek eğitim ve öğretim dönemi içerisinde ki konuların yetiştirilebilmesi adına ikinci dönemin uzatılması demektir bu durum da özellikle sıcak havaların yaşandığı haziran ayında okulların uzaması demek olduğundan çocukların verimleri düşecek ve yeni olan konuları anlamalarını güçleştirecektir. Bu sebeple 15 tatilin uzaması gibi bir durum mümkün değildir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi için ülke içerisinde doğal afet ya da terör saldırıları gibi üzüntü verici olayların gerçekleşmesi gerekmektedir. Şuan için böyle bir durum söz konusu değildir.

15 tatil öğrenciler ve veliler için bir dinlenme ve ikinci döneme daha dinç bir şekilde gelebilmek için yenilenme dönemi olduğu gibi çocuklar ve ebeveynler arasında ki ilişkileri kuvvetlendirmek için de büyük bir fırsattır. Ebeveynleri ile arasında ki bağları kuvvetli olan çocuklar daha verimli olmaktadırlar bu sebeple ebeveynlerin çocuklarıyla bu dönem içerisinde daha fazla ilgilenmeleri tavsiye edilmektedir. Çocukları ile kültürel faaliyetlere katılabilir onları sinema, tiyatro gibi faaliyetlere götürebilir, spora teşvik edebilirler bunun dışında onlarla şehirlerinde bulunan tarihi yerleri de gezerek çocuklarının gelişimlerine katkıda bulunabilecekleri gibi aralarındaki bağları da kuvvetlendirmiş olabilirler.

Bütün bunların dışında 15 tatil çocukların kitap okumaları için de büyük bir fırsattır bu süreç içerisinde çocuklar bolca kitap okumaya teşvik edilmeli ve en az iki kitap okunmaları sağlanmalıdır. Gerekirse veliler de çocukları ile birlikte kitap okumalı kitap okuma saatleri düzenleyerek çocuklarının kendilerini örnek almalarını sağlamalıdırlar bu sayede çocuklar kitap okumayı seveceklerdir ve kitap okuyor olmak çocuklarının bütün geleceklerini olumlu yönde etkileyecektir.

Haberin Devamı