Gazete Vatan Logo

Karnede milyonlarca sevinç!

17 milyon öğrencimiz karnelerini alıp tatile girdi. Milli Eğitim Bakanı Avcı, “Öyle çok fazla da ders çalışmayın tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin” tavsiyesinde bulundu

Karnede milyonlarca sevinç!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin” dedi. Avcı, Eskişehir Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 2013-2014 eğitim öğretim yılı karne dağıtım töreninden yaptığı konuşmada, 43 yıl önce mezun olurken yine aynı yerde bir konuşma yaptığını belirterek, başarılı olduğu için değil, “ağzı laf yapar” diye arkadaşları tarafından, mezunlar adına konuşma yapma görevinin kendisine verildiğini kaydetti. Mezunları, öğretmenleri ve velileri tebrik eden Avcı, şöyle konuştu:

Bugün LYS var, başarılar

“Bu karneleri alan Türkiye’nin dört bir köşesindeki bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. LYS’ye girecek bütün illerimize başarılar diliyorum. Sağlık içinde güzel dinlenin. Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin.

İlla ‘ben okumadan duramam, bir şeyler okumam gerekir’ derseniz. Oğuz Atay’ın ‘Bir bilim adamının romanı’ adlı kitabı yaz tatilinde iyi gider. Mutlaka bir şairiniz, romancınız, hikayeciniz olsun. Sait Faik’in bu yaz tatilinde tüm külliyatı okunabilir. Yine de keyfinize bakın. Bu tatili güzelce değerlendirin. İnşallah, seneye görüşmek üzere.”


Soma’da hüzün

Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin öğrenci çocukları karnelerini aldıktan sonra babalarına koştu. Dün babasına karnesini getirenler arasında Talha ve Ruveyda Çoban (fotoğrafta) kardeşler de vardı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu bitiren Talha ve aynı okulda 3. sınıf öğrencisi Ruveyda, anneleri Güllü Çoban ile birlikte babalarının mezarı başına geldi.