Gazete Vatan Logo

Karne notu nasıl hesaplanır? Takdir-Teşekkür hesaplama işlemi

2016-2017 eğitim öğretim yılının sonuna gelmemize sayılı günler kala, milyonlarca öğrenci karnelerini şimdiden merak etmeye başladı. Takdir teşekkür hesaplaması yapan öğrencilerin dönem sınavlarının da sonlanmasının ardından yıl sonu başarı puanları da netleşmiş olacak, öğrencilerin derslerinden aldıkları puanlara göre takdir veya teşekkür belgesi alıp almayacakları belli olacak.

Karne notu nasıl hesaplanır? Takdir-Teşekkür hesaplama işlemi

İlköğretimde ve ortaöğretimde okuyan milyonlarca öğrenci, artık 2016-2017 yılının 2. döneminin son sınavlarına giriyor ve birçok öğrencinin aldığı puanlar da yakında belli olmaya başlayacak. 2. Dönemin son sınavlarının puanları ve sözlü notları da belli olduktan sonra, heyecanla karne gününü bekleyen milyonlarca öğrenci, önceden ortalama puanını hesaplayıp hangi belgeyi alabileceğini öğrenebilecek.

TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Hangi not aralıklarının takdir belgesi alacağınız anlamına geldiğini, hangi not aralığında teşekkür belgesi aldığınızı ve aldığınız sene sonu notunun anlamını bilmeniz de gerekmektedir.

TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ NOT ARALIKLARI VE NOTLARIN ANLAMLARI

Yıl sonu başarı puanlarının değerleri ve anlamları vardır, bu not değerleri ve karşılıkları boyunca yapmış olduğunuz çalışmanın ne derece iyi olduğunu ve ne anlama geldiğini belirler. Bu yıl sonu başarı puanı ise, derslerin ağırlık puanları toplamının haftalık ders saatine bölünmesi ile elde edilen bir puandır. Öğrencilerin dönem boyunca bütün derslerden aldığı notlar, proje ve performans çalışmaları, sözlü notları yıl sonu ağırlık puan hesaplamasına etki eder ve bütün bunlar hesaba katıldıktan sonra e-Okul sisteminde yıl sonu başarı puanınızı görebilirsiniz. Tabii ki e-Okul’da bu puanı görebilmeniz için son dönem sınavlarınızın ve sözlü notlarınızın sisteme girilmiş olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Takdir veya teşekkür almak için, bu puanınızın belli aralıklarda olması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtildiği üzere, puanı 85.00 ve üzeri olan öğrenciler takdir belgesi almaya, 70.00 ve 84.99 arası olan öğrenciler ise teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar.

Puan değerleri ve anlamları ise, 85 ile 100 arası pekiyi, 70 ile 84,99 arası iyi, 60 ile 69,99 arası orta, 50 ile 59,99 arası geçer, 0 ile 49,99 arası notlar ise başarısız, geçmez anlamına gelmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Takdir Teşekkür Hesaplama

Haberin Devamı

E okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak, eğer öğrencinizin sınav notları, sözlü notları belli olmuş durumdaysa, takdir teşekkür hesaplama işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Her eğitim öğretim yılının dönem sonlarına doğru karne notu hesaplama ve takdir teşekkür belgesi hesaplama için en çok ziyaret edilen resmi internet sitesi durumunda olan E-okul, bunların dışında da öğrencinin birçok bilgisini öğrenebileceğiniz bir site. Siteye giriş yapabilmek için öğrenci T.C. kimlik no ve okul no ile güvenlik uygulamasını yapmanız yeterlidir.