Gazete Vatan Logo

5 havan mermisi düştü... Karkamış boşalıyor

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Cerablus kentinden Gaziantep’in Karkamış ilçesine dün 5 havan mermisi düştü. Evlerine kapanan vatandaşlar sınıra yakın evleri boşalttı

5 havan mermisi düştü... Karkamış boşalıyor

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Cerablus kenti, şiddetli çatışmalara sahne oluyor. 15 kilometre uzaklıktaki Menbiç’in PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin eline geçmesinin ardından Cerablus’un batısından da Türkmenlerin ağırlıkta olduğu Özgür Suriye Ordusu mensupları ilçeye doğru harekat başlattı. Zaman zaman IŞİD ile ÖSO mensupları uzaktan ağır silahlar, roket ve havan atışları yaparak çatıştı.

Ölü veya yaralı yok

Son 4 gün içerisinde Cerablus’tan atılan 10’u aşkın havan mermisi Türkyurdu, Kıvırcık, Karanfil ve Karkamış ilçe merkezindeki boş arazilere düştü. Dün sabah da Cerablus’tan atılan bir havan mermisi sınırı aşarak Karşıyaka Mahallesi’ndeki cami lojmanının avlusuna düştü. Öğleden sonra saat 14.00-14.20 arasında atılan 3 havan mermisi daha sınırı aşarak Karkamış’a düştü.

İki gün idari izin...

Havan mermilerinden biri ilçe merkezinde, diğeri ise ilçe merkezinin dışındaki boş arazilere düşerek patladı. Akşam üzeri de bir havan mermisi ilçede büyük bir gürültüyle patladı.

Bunun üzerine önce belediye hoparlörlerinden vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönündeki anonslar yapıldı. Ardından Suriye sınırına yakın bölgelerde evleri yaşayan bazı vatandaşların evlerini boşalttığı görüldü. Aracı olmayan ve önlem olarak yakınlarına gitmek isteyenler için Karkamış Kaymakamlıığının önüne minibüsler getirtildi. Karkamış’taki kamu personelinin de iki gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

Güvenlik önlemleri en üst düzeyde

Karkamış’a bağlı Soylu Mahallesi’ndeki Köprüaltı Jandarma Karakolu’nun çevresine tank ve zırhlı araçla askeri personel konuşlandırıldı. Çok sayıda iş makinesinin de bulunduğu sınır hattındaki karakolda önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Karakolun bulunduğu Oğuzeli kavşağında ise jandarma ilçeye giriş ve çıkışı kapattı.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karkamış ilçesiyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesi arasındaki müşterek sınırın terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden, bugün Karkamış ilçe merkezine 7, sınır hattındaki Yarımca Mahallesi'ne 2 olmak üzere toplam 9 havan mermisi atıldığı belirtildi.
Yapılan saldırılarda can ve mal kaybının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "Karkamış ilçemizin şehir merkeziyle birlikte, sınır hattındaki Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Kıvırcık, Beşkılıç ve Yarımca mahallerinde ikamet eden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ilçemizde görev yapan kamu görevlilerimizin hizmetleri aksatmayacak şekilde 2 gün süreyle idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür." bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı