Gazete Vatan Logo

Kariyerini 26 milyar $’a sattı

Sosyal kariyer ağı LinkedIn, 26.2 milyar dolara Microsoft’un oldu. LinkedIn bu fiyatıyla sosyal ağlar arasında rekor kırdı, hisseleri yüzde 48 yükseldi.

Kariyerini 26 milyar $’a sattı

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, dünyanın en büyük profesyonel iletişim ağı olan LinkedIn’i 26.2 milyar dolar karşılığında satın aldı. Böylece sosyal medya ağlarının satışı arasında bir rekora da imza atılmış oldu. Microsoft, LinkedIn için hisse başına 196 dolar ödeyecek

Satın alma işlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Microsoft, LinkedIn CEO’su Jeff Weiner’in görevine devam edeceğini, şirketin kültürü, bağımsızlığı ve markasının korunacağını duyurdu. Satın alma anlaşması Microsoft ve LinkedIn yönetim kurulları tarafından oybirliği ile onaylandı.

Whatsapp’a fark attı

LinkedIn’in piyasa değeri 17 milyar dolarken, 26 milyar dolara satılmasını ardından şirketin hisseleri yüzde 48 yükseldi.

Sosyal ağların satışına bakıldığında, internet arama motoru Google, 2006 yılında video sitesi YouTube’u 1 milyar 650 milyon dolara satın aldı. Instagram’ı 2012 yılında 1 milyar dolara bünyesine katan Facebook, satın alma hamlelerini 2014 yılında da sürdüdü ve 16 milyar dolara anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ı almıştı.

Haberin Devamı

Facebook, bu yıl içinde yüz değiştirme uygulaması MSQRD’i de satın aldı ancak satın almaya ilişkin bir fiyat açıklanmadı. Yahoo da Mayıs 2013’te 1.1 milyar dolara Tumblr’i aldı.433 milyon üyesi varn

LinkedIn’in üye sayısı 433 milyon.

-Üye sayısı her yıl yüzde 19 artıyor.

-Aylık tekil ziyaretçi sayısı 105 milyon.

-Mobil kullanım oranı % 60.

-Çeyrek başına 45 milyardan fazla sayfa görüntüleme sayısı.

-7 milyondan fazla aktif iş ilanı var.