Gazete Vatan Logo

Kârın yüzde 51’i can veren projelere

Dağıtılabilir kârının minimum yüzde 51’ini toplumsal fayda sağlayan projelere ayıran Nef, Nef Vakfı ile 2 yılda “Nefes gibi can veren” 15 projeye imza attı. Vakıf, 3 bin 100 gönüllüsü ile 5 bin 200 çocuk ve 3 bine yakın ailenin hayatına dokundu

Kârın yüzde 51’i can veren projelere

2015 yılında temelleri atılan Nef Vakfı, kurulduğu ilk günden bu yana, 3 bin 100 gönüllü ile 5 bin 200 çocuk ve 3 bine yakın ailenin hayatına dokundu. Vakıf, ismini hayattan alan Hay Atölye ve özellikle yeni yılda Türkiye genelinde 70 okulda hayata geçireceği Nef Bilim Kiti projeleri ile kadınların ve çocukların hayatına dokunarak fark ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Nefes gibi can veren ve yaşamın vazgeçilmezi haline gelen işler yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, “Dağıtılabilir kârımızın minimum yüzde 51’ini toplumsal işlere ayırıyoruz. Nef başarılı işlere imza attıkça, toplumsal işlerimizi çatısı altında topladığımız Nef Vakfı da daha çok insana dokunacak. Yaptığımız tüm işlerde hatta sponsorluklarımızda da bu bilinçle hareket ediyoruz. Barcelona sponsorluğumuz, FC Barcelona Vakfı ve Nef Vakfı’nın potansiyel iş birliklerini de kapsayacak. Bu anlaşma ile ortak projeler geliştirerek sosyal sorumluluk bilincini sporun gücüyle yaymak için çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

10 bin çocuğa bilim kiti

Sürdürülebilir refah için ekonominin yanı sıra eğitimli birey ve dinamik bir toplum yaratmak amacıyla faaliyetlerine devam eden Nef Vakfı, bugüne kadar eğitim alanında birçok başarılı projenin öncülüğünü de yaptı. Bunlardan bir tanesi olan ‘BirizBirlikteyiz’ projesi 4 farklı alanda çocukların eğitimlerine destek olmayı hedefliyor. #BirizBirlikteyiz projesinin en önemli ayaklarından biri ‘bilim’ projesi ile daha fazla çocuğun bilimle tanıştırılması hedefleniyor. Kampanyadan elde edilen gelirle Türkiye genelinde 70 okula bilim kitleri dağıtılıyor. Çocukların içlerindeki merak ve keşfetme dürtüsünü canlandırarak, erken yaşta bilimle tanıştırmayı hedefleyen Vakıf, proje kapsamında ayrıca YGA ile ortak çalışarak 1.000 adet Twin Bilim Kiti’ni 10 bini aşkın çocuğa ulaştırmayı planlıyor.

Kadınların umudu

Hay Atölye, ulaştığı dul, boşanmış, eşi cezaevinde olan, çocuklarıyla ilgilenmesi gerektiğinden dolayı iş gücüne katılamayan ve kadın konuk evlerinde (sığınma evlerinde) bulunan kadınların kendi ayakları üzerinden durabilmelerine destek oluyor. Böylece ihtiyaç sahibi kadınlar Hay Atölye ile emeklerini gelire çevirerek, ilk aşamada hemen ihtiyaç duydukları, temel gıda maddelerini, barınma problemlerini, birikmiş borçlarını ve sağlık sorunları gibi problemlerini çözebiliyorlar. Daha sonra Hay Atölye kapsamında açılan mesleki eğitim programlarına katılarak iş hayatına adım atıyorlar. Projenin sürdürülebilirliği sayesinde bugüne kadar yaklaşık 270 yardıma muhtaç kadına ulaşan ve ismini hayattan alan Hay Atölye, bu yıl son olarak kadın konuk evlerindeki kadınları projeye dahil etti.

Haberin Devamı

2’si ödüllü 15 proje

Nef Vakfı, yaklaşık 5 bin öğrenciye 12 ay boyunca sağladığı burs desteği, milyonlarca öğrenciye ulaştığı eğitim projeleri, hayata geçirdiği eğitim birimleri, sağladığı geçim desteği, yardımlar, cami, spor kompleksi ve okul gibi inşa ettiği kalıcı eserlerle birlikte, ikisi ödüllü olmak üzere, insan ve eğitim odaklı 15 projeyi hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Derbiye özel forma: #BirizBirlikteyiz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde başlatılan kampanya ile bir ilke imza atıldı. Galatasaraylı futbolcular maça göğsünde ‘Nef’ logosu yerine, #BirizBirlikteyiz etiketinin yer aldığı formalar ile çıktı. Galatasaray’ın ana sponsoru Nef’in, Nef Vakfı ile başlattığı kampanyanın startı, 23 Nisan’da ekranlarda yayınlanmaya başlanan reklam filmi ile verildi. Kampanya Türk futbol tarihi açısından da bir ilk niteliği taşıdı. Bir futbol takımı, göğsünde ana sponsor logosu yerine bir sosyal sorumluluk kampanyasının sloganını taşıyan formalarla maça çıktı. Nef Vakfı, toplanan bağış tutarı kadar bağış yaptı.