Gazete Vatan Logo

Kargoyu ‘cep’e soktu Batı’ya can simidi oldu

‘Bikargo’ uygulamasıyla Irak ve Afganistan gibi riskli bölgelerde kargo işlemlerinin kolayca cep telefonu ile yapılmasını sağlayan Azure Grup, Batılı şirketlerin can simidi oldu. 16 ülkede ticaret aksamadan sürdürülüyor.

Kargoyu ‘cep’e soktu Batı’ya can simidi oldu

Batılı şirketler iç savaş nedeniyle Irak ve Suriye gibi ülkelerde ticaret yapmakta zorlanıyor. Dünya’nın önde gelen inşaat, lojistik ve kargo devleri, bu süreçte Türk firması Azure Grup sayesinde Orta Doğu’da varlıklarını sürdürebiliyor. 41 yıldır Orta Doğu ülkelerinde lojistik ve kargo sektöründe faaliyetlerini sürdürdüklerini, bugün 16 ülkede hizmet verdiklerini belirten Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, “Irak ve Iran’daki insanların Türkiye’deki online alışveriş sitelerinden almış oldukları ürünleri kapı teslimatı ve tahsilatlı gönderi yaparak bu ülkelerde yine bir ilki gerçekleştirdik. Hem Türk hem de Batılı şirketlerin bu coğrafyada can simidi olduk. Teslimatları yaparak ticaretin devam etmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Gül, Bikargo ile Türkiye’de kapıdan kapıya teslimatı yeniden kurgulayan ilk online şirketi olduklarının altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: “Şu an yurt dışında adresten adrese hem bireysel hem de kurumsal teslimat yapan bir Türk kargo şirketi yok. Bu anlamda ilk olduk. IOS ve Android uygulamalarından indirilebilen ‘Bikargo’ programı ile herkesin çok kolayca sipariş girişi yapabileceği bir uygulama yaptık. Kapınızdan ister bir zarf, ister tonlarca ağırlıkta bir gönderiyi alıp yurt içi ya da yurt dışında istediğiniz bir adrese teslim ediyoruz. Dünyada 60 ülkede gümrükleme hizmeti de vererek, tüm taşımaları kapıdan kapıya yapabiliyoruz.”

Haberin Devamı

İpek Yolu’na 20 milyon $ yatırım
Azure Grup, Çin’den başlayarak İngiltere’ye kadar gidecek İpek Yolu’nu canlandıracak demiryolu projesindeki hazırlıklarını da tamamladı. Erkan Gül, “Çin’den Avrupa güzergahına 100 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleşiyor. Türkiye’ye geçecek 45 milyar dolarlık pastanın tamamına Azure Grup olarak talibiz ve bu proje için yaklaşık olarak 20 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz” ifadelerini kullandı.