Gazete Vatan Logo

Kargo gücüyle de ihracatı taşıyacak

İhracatçılar 5.5 milyon kargo kapasitesine sahip İstanbul Havalimanı ile yeni rekorlar kırmaya hazırlanıyor. TİM, havalimanının gücünü göstermek için yurt dışında ‘Dünya küçülüyor, ihracatımız büyüyor’ sloganıyla dev tanıtım kampanyası başlattı

Kargo gücüyle de ihracatı taşıyacak

Bu yıl 170 milyar doları aşarak rekor kırmaya hazırlanan ihracatçılar, Cumhuriyet’in 95’inci yıl dönümünde görkemli törenle açılan dünyanın en büyüğü İstanbul Havalimanı’na dünya çapında dev kampanya hazırladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Havalimanı’nın açılışını ve ihracata etkilerini dünyaya duyurmak amacıyla uluslararası kampanyaya imza attı.

Türkiye Tanıtım Grubu’nun (TTG) iletişimini yönettiği yurt içi ve yurt dışı kampanya ile dünyanın dört bir yanında İstanbul Havalimanı’nın kargo kapasitesiyle Türk ihracatçısının gücüne dikkat çekiliyor. “Dünya küçülüyor, ihracatımız büyüyor” sloganıyla başlatılan dev tanıtım kampanyasıyla havalimanının kargo kapasitesi ve lojistik üssü ile Türkiye’den artık daha fazla ürün çeşidinin dünyanın dört bir yanına zamanında ulaştırılacağı mesajı verildi.

Lojistiği iyi olan öne geçer

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Cumhuriyetimizin 95’inci yılını, İstanbul Havalimanı ile kutluyoruz. Türkiye’nin ihracat ailesi olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a milletimize ve bu eserde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. İhracatçılar olarak bugün hem gururlu hem de çok heyecanlıyız. Ürünü zamanında yerine teslim edebildiğinizde ihracatta güçlü olursunuz. Lojistik bunun en temel yapı taşırıdır ve bu alanda saglam altyapıya sahip olan bir adım öne geçer” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF DÜNYADA İLK 5

İstanbul Havalimanı, ihracatçıların en büyük partnerlerinden biri olan Turkish Cargo’nun hedeflerine ulaşmasında itici güç olacak.

Bu yıl cirosunu yüzde 20 büyüterek 1.5 milyar dolara çıkarmaya hazırlanan şirket, 2023’te dünyada ilk 5’e girmeyi hedefliyor. 82 noktaya kargo taşıyan Turkish Cargo’nun uçak filosu 2018 yılında 22 adede ulaşacak. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Kargo taşımacılığında hedefimiz dünyanın en iyi 5 hava kargo şirketinden biri olmak. Yeni havalimanımıza 2 milyon tonluk yatırım yapıyoruz. 2 milyon tonluk kapasiteyi doldurma hedefindeyiz. Doldurduğumuz zaman ne olacak? İlk 5’e gelmiş olacağız ve dünyadaki 5 büyük hava kargodan birisi Türkiye’nin Turkish Cargo’su olacak” değerlendirmesini yapmıştı.

Haberin Devamı

YENİ REKOR KIRMAMIZI SAĞLAYACAK

İstanbul Havalimanı’nın ihracat yarışında Türkiye’yi bir adım öne taşıyacağını ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle, şunları kaydetti: “Yeni havalimanımız ihracatta yeni rekorlara imza atmamızı sağlayacak.

1.6 milyon metrekare lojistik alanı ve 5.5 milyon ton kargo kapasitesiyle İstanbul Havalimanı, daha fazla ürünümüzü dünyaya ulaştırmak açısından bizi çok mutlu ediyor. Bu heyecanımızı dünyanın her yerine duyurmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile görüşmelerimiz sonucunda dev bir kampanya başlattık.”