Gazete Vatan Logo

Kardeşlik kulübünde ölüm oyunu

ABD’de bir üniversitede bir öğrenci kulübüne kabul edilmek için limitin 50 katı alkol içen genç öldü, ona zorla içki içiren 10 öğrenci gözaltında

Kardeşlik kulübünde ölüm oyunu

ABD Louisiana Devlet Üniversitesi’nde Maxwell Gruver isimli birinci sınıf öğrencisi sadece erkek öğrencilerden oluşan dayanışma ve kardeşlik kulübü Phi Delta Theta’ya girmek istiyordu.

Neler yaşandı?

Geçtiğimiz ay kulüp üyeleri tarafından üyelerin kaldığı eve davet edilen Gruver’e, eğer yapılacak incil çalışmasını başarıyla tamamlarsa kulübe alınacağı söylendi. Birkaç kişiyle birlikte karanlıkta ayakta bekletilen Gruver’e saatlerce çeşitli sorular yöneltildi ve bilemediği her soru için yüksek alkollü içkiden içmesi söylendi. Soruları bilemeyen Gruver 12 bardak içkiyi tükettikten sonra komaya girip yaşamını yitirdi. Yapılan otopside Maxwell Gruver’in kanında yasal alkol limitinin altı katından daha fazla alkol tespit edildi. Phi Delta Theta kardeşlik kulübünden 9 kişi darp, 1 kişi ise ihmal nedeniyle birinin ölümüne yol açma nedeniyle toplam 10 kişi gözaltına alındı.