Gazete Vatan Logo

Karda 45 saat esaret!

Türkiye’nin en işlek trafiğine sahip İstanbul-İzmir Karayolu’nun Akhisar-Balıkesir bölümünde araçlar saatlerce mahsur kaldı. Donma tehlikesi geçiren, aç susuz kalan sürücü ve yolculara battaniye, kumanya dağıtıldı.

Karda 45 saat esaret!

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul-İzmir Karayolu’nun Akhisar-Balıkesir bölümü trafiğe kapandı. Yolda araçlar uzun kuyruklar oluştururken bir TIR’ın da kaza yapması yolu tamamen işlemez hale getirdi. Karayolları ekipleri yolu açmak için büyük çaba gösterdi ancak kar yağışının etkisiyle başarılı olamadı. Vatandaşlar araçlarının içerisinde mahsur kalırken yol ancak 45 saatin sonunda açılabildi. Bazı vatandaşlar yeni yılı da araçlarının içerisinde kutlamak zorunda kaldı.

Yollarda perişan olduk

Geçen salı günü saat 16.00’da Balıkesir’den Akhisar’a gitmek için yola çıktıklarını belirten Ahmet Karakaş, “Balıkesir Polis Okulu geçtikten sonra ise yol tıkandı. Yol tıkandıktan sonra da kar yağışı durmadan devam etti. Kar yağışından dolayı yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı. Binlerce insan ve araba, kadın çoluk, çocuk perişan oldu. Ne bir devlet temsilcisi ne de başkası geliyordu. Aradığımızda ise ‘8 ila 10 ekip çalışıyor’ diyorlardı ama ne gelen, ne de giden oluyordu. ‘AFAD yardım ve kumanya gönderiyor’ diyorlardı. Su, ekmek, yakıt bitti, yolda lastiklerin havaları indi.

Haberin Devamı

Dönen arabalar, kamyonlar, insanlar mağduriyeti yaşadı ve bir tane yardım gelmedi, biz görmedik. Kendi imkanlarımız ile yolu düzelte düzelte geldik. En son bir tane dozer geldi. Bu dozer Balıkesir il sınırına kadar önümüzden gidip, yolu açtı. Daha sonra Gelenbe Jandarma ekipleri geldi, bizi tekrar yola çıkardılar. Devlet Hakkari’de, Erzurum’da Elazığ’da yolları açarken burada sadece Balıkesir-İzmir ana yolunu açamadı” dedi.. Yolda kalanların imdadına ise Kızılay yetişti. Kızılay iki gün boyunca 4500 kişiye kumanya ve battaniye dağıttı.

Hayat durdu

Çanakkale’de ise iki gündür süren kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını aksattı. Çok sayıda feribot seferi iptal edilince uzun araç kuyrukları oluştu. İki gün yağdıktan sonra yeni yılın ilk saatlerinde etkisini yitiren kar sonrası kapanan 186 köy yolunda çalışmaların sürdüğü belirtildi. Açık olan Çanakkale-İstanbul karayolunda tuzlama yapıldı.

TANKLARLA KURTARDILAR

KIRKLARELİ’nin Pınar İlçesi’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün gece yollarda mahsur kalan 224 kişi, 5’inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı’na bağlı tanklarla kurtarılarak Vize’ye getirildi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 12 saat trafiğe kapalı kalan ilçe yolları Karayolları 15’inci Şube Şefliği görevlileri tarafından yapılan çalışmaların ardından trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

YENİ YILA KARANLIKTA GİRDİLER

Kar ve tipi, Balıkesir’in ada olan ilçesi Marmara ve çevre adalarda yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Marmara İlçesi ve bu ilçeye bağlı Avşa ve Ekinlik adalarına elektrik taşıyan hatların kopması sonucu ilçe halkı geceyi karanlıkta geçirdi. Marmara ve diğer adaların elektrik ihtiyacının Erdek’teki trafodan bağlandığını söyleyen yetkililer, “Hatlarda kopma yaşandı. Ekiplerimiz arızanın kaynaklandığı yeri tespit için çalışıyor” diye konuştu.