Gazete Vatan Logo

Kararı verenler düzeltmek zorunda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in 'Bir aksaklık oldu, en kısa zamanda gidereceğiz' açıklamasını değerlendiren Fikri Sağlar, "Aksaklık olduğunu düşenenler bu aksaklığı düzeltmek zorundadırlar. Onlar düzeltirse de göreceğim. Hiçbir yorum yapmam" diye konuştu.


CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilmesinin ardından parti küskünlerle barışmaya başlamış, partiden ayrılan birçok isim CHP'ye dönmek için başvurmuştu.

CHP’den ayrılan ve geri dönmek isteyen 41 kişinin başvurusunu değerlendiren Parti Meclisi aralarında Fikri Sağlar'ın da bulunduğu 4 kişinin başvurusunu kabul etmedi.

Sağlar’ın partiye dönmek için yaptığı başvuru, 32 Parti Meclis’i üyesinin olumlu oyuna karşın 38 üyenin karşı oyuyla reddedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sağlar'la ilgili kararın sorulması üzerine dün 'Bir aksaklık oldu, en kısa zamanda gidereceğiz' açıklamasında bulundu.

Parti Meclisi'nin kararını ve Gürsel Tekin'in açıklamasını ntvmsnbc'ye değerlendiren Fikri Sağlar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine CHP'ye başvurduğunu ancak Parti Meclisi'nin hangi nedenle bu kararı verdiğini bilmediğini söyledi.

Sağlar, "Burada aksaklık olduğunu düşenenler, bu aksaklığı düzeltmek zorundadırlar. Onlar düzeltirse de göreceğim. Şu anda bir yorum yapmam" diye konuştu.

Sağlar şunları söyledi:

"Ben davet üzerine CHP’ye müracaat ettim. Bu davet hem genel başkandan hem de partinin yetkililerinden geldi. Ama oradaki 38 arkadaşımız hangi değerlendirmeyle olduğunu bilmediğim bir şekilde partiye girmemle ilgili menfi karar verdi. Burada aksaklık olduğunu düşenenler bu aksaklığı düzeltmek zorundadırlar. Onlar düzeltirse de göreceğim. Hiçbir yorum yapmam.

Ben solcuyum, sosyal demokratım. Türkiye'nin demokratikleşmesi, insan hak ve özgürlükleri, işkenceye karşı olan tavrım belli. Sadece kültür-sanat yaşantısına katkım değil aynı zamanda derin devlet ve çetelere karşı mücadelem de ortada. İçinde bulunduğum hiçbir siyasi partinin ne CHP'nin ne de SHP'nin başını önüne eğmedim, aksine çok da önemli katkılarda bulunduğumu düşünüyorum. O nedenle, neden böyle bir karar verildiğinin açıklamasını ben değil bu kararı verenler yapmalılar. Dolayısıyla o karar sonrasında ortaya çıkan ve toplumda ciddi şekilde tepki alan sonucun da düzeltilmesini ben değil yine o kişiler yapacaktır.

Gürsel Tekin'in dünkü açıklaması bunun farkına varıldığını gösteriyor. Ama bu farkına varılma ne zaman düzeltilir, ne şekilde olur, bu yoğun tepkiyi hafifletmek adına mıdır? Değil midir? Bunları bilemem. Bunlarla ilgili bir yorumda yapmam. Sonucu göreceğim, bekleyeceğim. Bundan sonra CHP'ye söyleyecek hiçbir şeyim yok. Ama ben solun iktidar olmasını istiyorum. Sosyal demokrat bir iktidarın Türkiye'nin işsizlik, açlık sorununu çözmek, çağdaş, demokratik bir cumhuriyete sahip olabilmek için önemli bir yol olduğunu düşünüyorum. O nedenle sosyal demokrat mücadeleme dün bıraktığımdan daha güçlü bir şekilde devam edeceğim.

Karardan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'yla da Gürsel Tekin'le de konuşmadım. Ama Türkiye'nin her tarafından binlerce hatta onbinlerce diyebilirim maille, telefonla üzüntülerini bildiren insanlarla görüşme yaptım. Bunun içerisinde her türlü siyasetçi, sivil toplum örgütü lideri de dahil olmak üzere."

Haberin Devamı