Gazete Vatan Logo

Kararı gözden geçirin yoksa yüklü tazminat davaları açacağız

Digitürk, RTÜK'ün erotik kanalları kapatma gerekçesini "haksız" olarak değerlendirdi ve şöyle dedi: "Soft erotik kanallara çocukların erişimi rahatlıkla engellenebilir. Kapatma kararı yeniden gözden geçirilsin."

Digiturk, Playboy TV, The Adult Channel, Exotica ve Rouge TV'nin yayından kaldırılması kararı üzerine bir açıklamada yaptı. Açıklamada RTÜK'e bir çağrıda bulunan Digiturk "Yayından kaldırma kararının gözden geçirilmesini talep edeceğiz... Yoksa uğradığımız tüm zararları kapsayan yüklü tazminat davaları açmayı planlıyoruz" dedi. Digiturk'un açıklaması şöyle:

Sinematürk'ün içeriği tamamen değişecek
"RTÜK Başkanı Fatih Karaca 'Aslında bu kanalları SinemaTürk yaktı diyor. Sinematürk'de yayınlanan erotik-komedi türündeki filmlere yeni yayın döneminde yer verilmeyecek.

Digiturk'te istenen herhangi bir kanala şifreli kilit koyulabilir, çocukların bu kanallara erişimi engellenebilir. Digiturk teknolojisi, isteyenin istediğini izlemesi üzerine kurulmuştur.

Aboneler soft erotik kanallara kendi istekleriyle, ek ücret ödeyerek ulaşıyor. Ayrıca şifre koyarak evdeki çocukların erişimini de engelleyebiliyorlar. Digiturk teknolojisi erotik yayınların ebeveynler tarafından kontrol edilmesini sağlayan aile ortamları için dizayn edildi. Dijital platformlar bütün dünyada her türlü temayı mümkün olduğunca abonelerine ulaştırmak üzere kurulmuşlardır. Platformumuzda bu yüzden genel eğlence kararları, çocuk, belgesel, gençlik, müzik, kadın, haber, film, dizi, spor kanalları olduğu gibi 'soft erotik' kanallar da yer alır.

Kararı gözden geçirin mahkemeye gideceğiz
RTÜK'ün 4 kanalı kapatma kararını yeniden gözden geçirmesini istiyoruz. Olumlu yanıt alamazsak, kapatılan dört kanalla kontrat feshi maliyeti, Digiturk'un gelir kaybından doğan zararları, abonelerin uğrayacağı mağduriyet ve Digiturk'un uğradığı tüm manevi ve dolaylı maddi zararları kapsayan yüklü tazminat davaları açacağız."

Haberin Devamı