Gazete Vatan Logo

Corona'yı fırsata çevirdi! Bu da lüks karantina...

Corona virüs nedeniyle tüm dünya neredeyse eve kapanmış durumda. İsviçre'deki bir otel bu durumu fırsata çevirerek geceliği bin 800 dolara lüks karantina hizmeti veriyor.

Corona'yı fırsata çevirdi! Bu da lüks karantina...

Dünyada corona virüs salgını vaka sayısı 500 bin kişiye yaklaşmış durumda. İnsanlar evlerinden çıkmıyor. Hayatı durduran corona virüs neredeyse tüm sektörleri bitirme noktasına getirdi.

Ancak İsviçre merkezli lüks oteller zinciri Le Bijou Hotel & Resort Management salgını fırsata dönüştürdü ve ultra lüks karantina hizmeti vermeye başladı.

Gecelik fiyatı 11 bin 500 TL

Normalde oda fiyatları 800 ile 2000 dolar arasında olan zincir otelin, eve kapanarak kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılamak istemeyen ve riskli olduğu için hastanelerden uzak duran zengin müşterileri için başlattığı ‘Kovid-19 Servisi’ kapsamında kişibaşı geceliği 1800 dolara (Yaklaşık 11 bin 500 TL) oda hizmeti sunuluyor.

İsteyene corona virüs testi de yapılıyor

Bu fiyata günde iki defa hemşire kontrolü de dahil. İsteyene odasında 500 dolara corona virüs testi yapılıyor. Lüks oteller zinciri, bu hizmetini şu an için sadece İsviçre içinde, Basel, cenevre, Zürih ve diğer kentlerdeki tesislerinde veriyor. Otellerde ayrıca 24 saat doktor ve hemşire hizmeti de var.

Haberin Devamı

24 saat kesintisiz sağlık hizmeti: 31 bin TL

Double Check isimli özel bir sağlık kliniği tarafından sağlanan 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti almanın bedeli ise günlük 4 bin 800 dolar (yaklaşık 31 bin TL) civarında.

Oteller zincirinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Alexander Hübner “İlk başlarda sadece bir iki müşteri geliyordu bu hizmet için ama şimdi her gün beş altı müşteri kabulüne başladık” diye konuştu.

Uzakdoğu’da da bazı oteller 14 günlük karantina paketleri düzenliyor.