Gazete Vatan Logo

Karanlıklar başkenti

Şemdinli iddianamesinden bu yana Ankara'da çok garip şeyler oluyor. Adı konulamayan bir hesaplaşma yaşanıyor

Türkiye'nin başkenti Ankara, bir süreden beri 'esrarengiz' gelişmelerin odak noktası oldu. Ankara'da 17 Mayıs'ta yaşanan Danıştay saldırısıyla birlikte yoğunlaşan ilginç gelişmeler şöyle:

* Danıştay'da eski asker izi: Danıştay'a türban kararına tepki olarak saldırdığını açıklayan avukat Alparslan Arslan'ın yakalanarak tutuklanmasıyla birlikte cep telefonunun üç ayrı SİM kartı üzerinden tüm telefon trafiği tespit edildi. Operasyon genişletilip 10'dan fazla kişi gözaltına alındı ve 4 kişi tutuklandı. Saldırının bir örgüt tarafından yapıldığı resmi ağızlardan açıklandı ancak çetenin yapısı çözülemedi. Hükümet kaynakları saldırının 'hükümete karşı komplo' olduğunu iddia ederken, Arslan ve Ankara'ya birlikte geldiği üç arkadaşı dışında gözaltına alınanlar da kendilerine 'komplo' yapıldığını iddia etti. Gözaltına alınıp serbest bırakılan eski subay Muzaffer Tekin'in yaralandığı evin, çete üyelerinin eğitiminde kullanıldığı iddiaları ortaya atıldı, ancak ev sahibinin tutuklanmasını gerektirecek delil bulunamadı. Aranan iki kişiden biri olan Ayhan Parlak dün Ankara'ya gelerek teslim oldu.

* Atabey çetesi: Atabey operasyonu ile biri emekli üç askerin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Operasyonun hemen ardından, kendilerine 'Atabey Gerilla Grubu' diyen çete bilgisiyle birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ve bazı Yargıtay üyelerinin evleri ile Başbakan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'ya ait BİM mağazalarının krokilerinin ele geçirildiği bilgiler basına verildi ve krokiler dağıtıldı.

* Esrarengiz randevu: Krokilerin basına verilmesinde de esrarengiz bir yöntem izlendiği iddia edildi. Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesi önünde gazetecilerle randevulaşan kimliği meçhul kişilerce sarı zarf içinde verildiği öne sürüldü.

* Savcı rahatsız oldu: Belgelerin basın yayın organlarına dağıtılması ise soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş'in tepkisini çekti. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı çağırarak, belgelerin sızması konusunda rahatsızlığını bildirdi.

* Hesap rezaleti: Çetelere dönük operasyonlar ve operasyonlara ilişkin ilginç detaylar yansımaya devam ederken, son derece ilginç bir başka 'rezalet' ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, dün "Rezaleti haber veriyorum, uyarıyorum" başlıklı bir yazı yazdı. "Hükümetin belli görevlileri, belli kişilerin banka hesaplarına dadanmış durumda" diyen Çölaşan, 11 gazeteci ve 14 siyasetçinin hesaplarına girildiğini belirtti. Geçmişte Maliye Bakanı'nın CHP lideri Deniz Baykal için "Bankada çok parası var" dediğini de hatırlattı. ANKA Ajansı da dün banka hesaplarına girilen 4 siyasetçi ve 5 gazetecinin ismini verdi. Deniz Baykal'ın yanı sıra DYP lideri Mehmet Ağar, ANAP lideri Erkan Mumcu ve ANAP İstanbul Milletvekili Emin Şirin'in hesaplarına girildiğini iddia etti. Ajans, gazetecilerden de Emin Çölaşan, Fatih Çekirge, VATAN Ankara Temsilcisi Bilal Çetin, Milliyet yazarı Melih Aşık ve ünlü televizyoncu ve gazeteci Uğur Dündar'ın isimlerini saydı.

Haberin Devamı