Gazete Vatan Logo

Karanlık tarafın yeni bekçisi

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S9 ailesi yeni kamerasıyla rakiplerine nazire yapıyor. 1.4 diyaframa sahip cihaz gece çekimlerinde üstün performans gösteriyor.

Karanlık tarafın yeni bekçisi

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S9 ailesini Şubat’ta Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde ilk kez görmüştük. Bu hafta ailenin abisi Galaxy S9 Plus’ı daha uzun inceleme fırsatı bulduk. S9 ailesindeki S9 Plus’ın, S9’a göre ciddi avantajları var. Hem arka taraftaki 2’nci kamera, hem de 6 GB RAM, S9 Plus‘ın cazibesini 4 GB RAM’e sahip S9’a göre daha da artırıyor. Galaxy S8 Plus’ta olduğu gibi 6.2 inçlik 2K çözünürlüğündeki ekran ve 3 bin 500 mAh özellikleri de korunmuş. HDR 10 destekli ekrana ayrı bir parantez açmak gerekir. Gerçekten renk hassasiyeti çok yüksek.

Galaxy S9 Plus’ın batarya performası da çok iyi. Tek şarj ile 2’nci gün görülebiliyor.Telefonu sürekli kullanıyorsanız yine gün boyu sizi idare ediyor.

Tasarım tarafında da yeni Galaxy serisinin S8’e göre pek farkı yok. Sadece parmak izi okuyucusu kameraların altına yerleştirilmiş. Ekran gövde oranı da yüzde 84.2. Yani cihazı elinize aldığınızda ekrandan başka birşey görmüyorsunuz. Gelelim kamera özelliklerine. Galaxy S9 Plus, düşük ışıkta Galaxy S9 modeli gibi başarılı bir fotoğraf kalitesi sunuyor. Yani karanlık tarafın kralı diyebiliriz. Diyafram aralığı f/1.5 ile f/2.4 arasında değişen 26 milimetrelik lense sahip ana kameraya ek olarak, 52 milimetrelik f/2.4 kamera kullanılıyor. Bu kameralar 12 megapiksel çözünürlükte. Bu bize 2x optik yakınlaştırma ve portre çekim özelliklerini kazandırıyor. Ağır çekim moduna sahip cihazla 720 piksel çözünürlükte saniyede 920 kare video çekilebiliyor.

Haberin Devamı

Son dönemin en fazla konuşulan telefonu Huwei Mate10 Pro ile kamera özellikleri başabaş gibi görünse de S9 Plus bir adım önde.

Teknik detaylarını bir kenera bırakırsak Galaxy S9’ın 64 GB’lık versiyonunun fiyatı 4 bin 600 TL, S9 Plus’ın 64 GB’lık versiyonunun fiyatı da 5 bin 200 TL. 5 bin küsür lira ödeyeceğiniz bir telefondan beklentiniz de yüksek oluyor. Biz de bir dizi test yaptık:

Düşme: Telefonu cep hizamızdan, yaklaşık 1 metreden fayans zemine 2 kez düşürdük ve korkulan olmadı. Ufak çiziklerin dışında ekranda ve çerçevede kırılma ya da çatlama yaşanmadı.

Haberin Devamı

Çizilme: Telefonu 1 hafta boyunca bozuk para ve anahtarlık olan cebimde taşıdım. Yetmedi makasın ucu ile ekranı biraz çizmeye çalıştım ama nafile gerçekten Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunan ekran dayanıklılığını gösteriyor.

Su: Akıllı telefonların korkulu rüyası olan su artık bu seviyedeki telefonlar için pek mesele değil. Zira su ve toz geçirmezlik sertifikası olan telefonu yaklaşık 10 saat suda beklettik. Çıkardığımda telefon aynı şekilde çalışmaya devam etti.

Bükülme: Telefonumuzu arka cebe koyup farkında olmadan üstüne oturuyoruz. S9’da denedik. Alüminyum çerçevesi ile çok sağlam bir duruş sergiledi.