Gazete Vatan Logo

Karanlık dünyanın şampiyon yıldızı

Öznur Alamur... Doğuştan görme engelli ama 4 yıllık atletizm hayatına; Avrupa şampiyonluğu ve Dünya 3’üncülüğü sığdırdı. Yeni hedefi dünya şampiyonluğu...

Karanlık dünyanın şampiyon yıldızı

Doğuştan görme engelli Öznur Alamur, beden eğitimi öğretmeninin yeteneğini keşfetmesiyle başladığı atletizmde başarıdan başarıya koşuyor. Azmiyle, 4 yıllık spor hayatına Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü gibi büyük başarılar sığdıran 20 yaşındaki milli atlet, dünya şampiyonluğu kazanarak adını spor tarihine yazdırmak istiyor. Doğuştan yüzde 90 engelli, Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Öznur Alamur, IPS Avrupa Şampiyonası büyükler kategorisinde Avrupa birinciliği, yine IPS Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dünya üçüncülüğü elde etti. 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda da Türkiye’yi temsil eden Alamur, bin 500 metre finallerinde beşinci oldu.

Beden eğitimi ikinci sınıf öğrencisi Alamur, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Sancaktar Kız Yurdu’nda kendisine sağlanan imkanlarla rahat bir öğrencilik geçiriyor. Özel engelli odasında kalan Alamur, banyo ve tuvaletteki aparatlar sayesinde sıkıntı yaşamıyor. Engelini sorun etmeyen ve baston kullanmayan Öznur Alamur, bazen tek başına bazen de arkadaşlarının yardımıyla yurttan okula yürüyerek gidip geliyor. Antrenman saatine kadar yurtta ders çalışan Alamur’a arkadaşları adeta göz oluyor.

Haberin Devamı

Kendisini engelli gibi görmediğini belirten Alamur, şunları söyledi: Sadece bir kayıp gibi düşünüyorum. Bu bana engel teşkil etmiyor. Çevremdeki insanlar da bana çok yardımcı oluyor. Yurda çok çekinerek gelmiştim. ‘Nasıl yapacağım, hayatımı idame ettirebilecek miyim’ diye kaygılarım vardı. Müdüre Hanım çok iyi karşıladı, arkadaşlarımla tanıştırdı. Yurt ve oda arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Yurt giriş çıkışlarında güvenlikler, personeller yardımcı oluyor. Yemeğe çıkarken sıkıntı yaşamıyorum. Böyle olacağını hiç düşünmemiştim.

Evimdeymişim gibi

Ailesinin de bu durumdan çok memnun olduğunu anlatan Alamur, “Arkadaşlarım, çevremdeki insanlar ve hocalarım sayesinde engelli olduğumu unutuyorum” dedi. Tokyo’da düzenlenecek 2020 Paralimpik Oyunları’na hazırlandığını da dile getiren Öznur Alamur, başarı kazanırsa bunun arkadaşlarının, yurt yönetiminin ve hocalarının yardımıyla olacağını söyledi.

Haberin Devamı