Gazete Vatan Logo

Karaman'dan son dakika haberi: Baba ve iki kızı öldü

Günün en acı son dakika gelişmesi Karaman'da yaşandı. Ermenek ilçesinde bir evde çıkan yangında tavanın çökmesi sonucu baba ve 2 kızı hayatını kaybetti.

Karaman'dan son dakika haberi: Baba ve iki kızı öldü

Anadolu Ajansı'ndan gelen son dakika haberine göre; Karaman'da Gül Pazar Mahallesi'nde Kemal Sağlam'a (42) ait evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına mahalle sakinleri ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangın 3 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınırken ahşap ev çöktü. Yangında baba Kemal Sağlam ile kızları Zeynep (19) ve Ebru (8) hayatını kaybetti.


Yangında hayatını kaybeden Zeynep Sağlam'ın liseden geçen yıl mezun olduğu ve üniversite sınavlarına hazırlandığı, annelerinin ise beyin kanaması sonucu 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

KAR NEDENİYLE İTFAİYE GÜÇLÜKLE GELDİ

Sokakların dar ve karla kaplı olması nedeniyle güçlükle olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, alevler bitişikteki 2 iki eve daha sıçradı. Alevler güçlükle kontrol altına alınırken, baba ve iki kızının en kaz altında kalan cesetlerinin çıkartılması için çalışmalar sürüyor.

Kemal Sağlam'ın eşi Ayşe Sağlam'ın 1 yıl önce beynindeki tümör nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Kızlardan Zeynep'in liseden mezun olduğu ve üniversiteye hazırlandığı, Ebru'nun da 3'üncü sınıf öğrencisi olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Polisevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede çıkan yangında baba ve 2 kızının hayatını kaybettiğini söyledi.

Evin ahşap ve üzerinin çinko kaplı olması nedeniyle yangının söndürülmesinde aksamaların yaşandığını belirten Tapsız, çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Evde Ermenek Belediyesi çalışanı Kemal Sağlam ve 2 kızının kaldığını dile getiren Tapsız, "Bundan sonra böyle acılar yaşamayalım. Yangının çıkış nedeni belli değil. Olay çok yeni, büyük ihtimalle sobadan kaynaklandığı düşünülüyor. Kış şartlarını, evlerin sobalı ve ahşap olduğunu düşünürsek ama yine de bunlar kesin bilgi değil. Emniyetin ve itfaiyenin çalışmaları sonrasında kesin bilgi kamuoyuyla paylaşılır." diye konuştu.

Tapsız, sobalı evlerde oturan vatandaşlara da dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

EŞİNİN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLMUŞ

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde çıkan yangında, evin tavanının çökmesi sonucu enkaz altında kalan baba ve iki kızının cesetlerinin çıkarılması için itfaiye, jandarma ve vatandaşlar arama çalışmalarını sürdüyor. Enkaz altındaki Kemal Sağlam'ın eşi 46 yaşındaki Ayşe Sağlam'ın, geçen yıl 28 Mayıs günü beyin kanaması geçirdiği, beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine de, bağışlanan organları sayesinde 5 kişiye umut olduğu ortaya çıktı.

BABA VE İKİ KIZININ CESEDİNE ULAŞILDI

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde çıkan yangında, evin tavanının çökmesi sonucu enkaz altında kalan baba Kemal Sağlam ile kızları Zeynep ve Ebru Sağlam'ın cesetlerine, yaklaşık 10 saatlik çalışma sonunda ulaşıldı. Baba ve kızlarının cesedi evin ikinci katında kiler bölümünde, yan yana, bacanın yanında bulundu. Üç kişinin cesedi otopsi için Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılacak otopsinin ardından yanarak mı yoksa enkaz altında kalmaları sonucu yaşamını yitirdiklerinin kesinlik kazanacağı belirtildi.

Haberin Devamı