Gazete Vatan Logo
Magazin Karaköy’ün yenilenen yüzü Neu x Colonie

Karaköy’ün yenilenen yüzü Neu x Colonie

Karaköy’ün önemli buluşma mekanlarından biri olan Colonie tamamen yeniliğe gitti ve adı dahil her şeyi değiştirdi. Neu x Colonie adı ile kapılarını yeniden açan mekan, mönüsünde ise Türk lezzetlerini ön plana çıkardı. Ayrıca paylaşım tabakları ile sohbetleri yemek masalarına taşımayı da hedefledi. Mekanın yenilenen yüzünü işletmeci Gülin Özalp ile konuştuk.

Karaköy’ün yenilenen yüzü Neu x Colonie

Colonie’deki yeniliklerden bahseder misiniz?

2014 yılında Karaköy’de açılan Colonie, çok daha dinamik, genç ve rahat konsepti ile kısa bir süre önce Neu x Colonie olarak yenilendi. Escale, Rana, Passage, Firuze gibi birbirinden farklı kulvarlarda başarılı restoranları şehre ortağım Yücel Özalp ile kazandırırken Colonie ile yola devam ettik. Şimdi ise Neu x Colonie adıyla karşınıza çıkıyoruz. Neu x Colonie, Colonie’nin kısa zamanda modern klasiğe çizgisinin düzenlenmiş versiyonu. İsminin başına neu yani Türkçesi yeninin gelmesi ile sosyalleşme kültürünün de yeni yüzü olmayı hedefliyoruz. Yemek ve içecek etrafında sosyalleşme kültürünü özüne sadık kalacak şekilde kişilikli ve genç bir dille yeniden yorumlayan Neu x Colonie; hayata anlam katacak sohbetlerin yaratılması adına ihtiyaç duyulan rahat ve doğal ortamı sunuyor. Colonie’yi yenilenen yüzüyle açmaktaki ana sebeplerimizden birisi, misafirlerimize, rahat ve keyifli bir ortamda iyi lezzetleri tattırmak.

Paylaşım tabakları ile herkes bir arada

Haberin Devamı

Mönüde nasıl bir değişime gitmeyi tercih ettiniz?

Mutfağımızdan çıkan her tabak, paylaşım kültürü ve zamanın ruhunun yansıması. Ruhundaki dinamizm ve çeşitliliği mönüsüne yansıtan Neu x Colonie, herkesin sevebileceği lezzetleri mönüsüne taşıdı. Deneyimli şef Mustafa Çoruk’un farklı dokunuşları ile şekillenen, çok kalabalık olmayan, lezzetli tatlardan oluşan mönüdeki her tabak, lezzet ve paylaşıma dayalı. Eski mönüyü tamamen doğallaştırarak ve sadeleştirerek çok daha özel bir menü oluşturduk. “Ortaya Tahtada”, “Ortaya Soğuklar”, “Ortaya Sıcaklar” gibi başlıklar oluşturduk. Ana yemeklerden ise kafa karıştırmayan ama herkesin sevebileceği et, balık, tavuk, köfte gibi seçenekler sunmaya çalıştık. Ortaya tahtadan seçerseniz, et, peynir ve deniz ürünlerinden çıkan lezzetlerimizi tatma şansınız olur. Odun fırınından çıkan pidelerimizi de es geçmemek lazım. Steak tartar, dana lokum ve herkesin sevebileceği köfte ise başrolde. Hamsi tava, söğüş, kokoreç gibi tabaklar da mönüye lezzet katan lezzetler arasında.

Haberin Devamı

Kokteyllerinizde de iddialısınız...

Barmenimiz Cevat Yıldırım danışmanlığında oluşturulan efsane kokteyllerimiz yine var ama içki mönümüze, 50’ye yakın bira çeşidi de eklendi. Kokteyllerden Long island ice tea ve hot passion’ı önereriz.

Pazarları barbekü günü

Neu x Colonie’de özel etkinlikler de olacak?

Pazartesi günü hariç haftanın her günü, akşam saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden DJ performansları ile karşılaşacaksınız. Neu x Colonie, “Pazar kafası” konsepti ile de her Pazar, barbekü keyfi sunuyor. Balık ekmek, sucuk ekmek, tavuk kanat, kokoreç, yanlarında craft biralar ile servis ediliyor. Bu da bir bakıma bizim özel etkinliklerimizden.

Neu x Colonie’yi farklı kılan özellikleri nasıl tanımlarsınız?

Eski ile yeninin harmanı olan Neu x Colonie, üç yıl önceki Colonie’nin daha dinamik, gençleştirilmiş hali… Yeni konseptimizle, rahatlığı, modernizmi ve genç duruşumuzu mönümüze ve dekorasyona yansıttık. Mesela; daha önce gerek dekorasyonunda gerekse mönüde Uzak Doğu esintilerini hissederdiniz. Artık tamamen modernize edilmiş Türk mutfağı lezzetleri sunuyoruz. Dekorasyonda ise Karaköy’ün arka sokaklarında gördüğünüz grafitileri içeriye taşıdık. İçeride ünlü sokak sanatçısı Leo Lunatic’in kocaman grafitisi sizi karşılıyor. Rahat oturma grupları ile daha rahat bir ortama dönüştürdük.

Haberin Devamı