Gazete Vatan Logo

Karakolda şüpheli ölüme zaman aşımı


BURSA’da 12 Eylül döneminde Emniyet Müdürlüğü’nün 5’inci katından atıldığı öne sürülen Avukat Ahmet Hilmi Feyzioğlu’nun ölümüyle ilgili 32 yıl sonra açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi üyeleri geçen ekim ayında meslektaşlarının 32 yıl önce gerçekleşen ölümüyle ilgili olarak Bursa Adliye Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu. Feyzioğlu’nun soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı zaman aşımı nedeniyle dosyaya takipsizlik kararı verdi.

Ahmet Hilmi Feyzioğlu’nun ablası Ayşe Feyzioğlu, kardeşinin cesedine 2 kez otopsi yaptırdığını belirterek, “Otopsi sırasında odada bir jandarma bir de polis bulunuyordu. Doktor, ’Bu gençlere yazık oluyor. Hiç olmazsa bir parça gerçeği yazalım’ dedi. İçeride bir kalabalık oluştu ve adli tıp doktoruna müdahale ettiler. Daha sonra da gerçeğe uygun olmayan bu otopsi raporu çıktı. Morgda ağabeyimin iki elinde de sigara söndürüldüğünü fark etmiştim” dedi. Takipsizlik kararını komik bulduğunu ve işkencenin suç yerine konulmadığını söyleyen Ayşe Feyzioğlu, kararla ilgili gerekli itirazlarını yapacaklarını söyledi.

Tanık da var

Soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen Mehmet İçin, Ahmet Hilmi Feyzioğlu ile aynı zamanda Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiğini söyleyerek olay gününü şöyle anlattı;

“Ben bir greve katılmıştım. Yüzüm gözüm kanlar içerisinde Emniyet’e getirildi. Feyzioğlu ile orada karşılaştık. Halimi görünce çok üzüldü. Farklı hücrelerde işkence gördük. Gece boyunca feryatlarını duydum. Sabaha doğru cam kırılma sesiyle feryatlar kesildi. Onun kendisini attığını kesinlikle düşünmüyorum.”

Haberin Devamı