Gazete Vatan Logo

Karakola saldırıda flaş gelişme

Karakola saldırıda flaş gelişme

AĞRI’nın Doğubayazıt ilçesinde Karabulak Jandarma karakoluna 2 ton patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısının ardından gözaltına alınan 4 kişilik aile, serbest bırakıldı.

Doğubeyazıt'a 15 kilometre uzaklıktaki Iğdır karayolu kenarında bulunan Karabulak Köyü Jandarma Karakolu'na 2 Ağustos günü saat 03.00'te 2 ton patlayıcı madde yüklü traktörle intihar saldırısı düzenleyen PKK, nöbetçi Jandarma erleri Medet Mat ve Mansur Cengiz'in şehit olmasına, yatakhanede uyuyan 31 Mehmetçiğin yaralanmasına neden oldu.

Karabulak Jandarma Karakolu'na yapılan intihar saldırısı öncesinde bir grubun Karabulak Köyü'ne sızıp, patlamayla birlikte karakolu uzun namlulu silahlarla taramasıyla ilgili gözaltına alınan aynı aileden dört kişinin ifadesi alındı. Jandarma karakolunun arka tarafında bulunan evlerden birinde oturan, teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan anne, baba ve 2 kardeş ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

HELİKOPTERLER AĞRI VE TENDÜREK'E GİDİP- GELİYOR

Haberin Devamı

Ağrı Valiliği kararıyla Ağrı Dağı ile Tendürek Dağı'nın 15 gün süreyle 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilmesinin ardından helikopter hareketliliği arttı. Doğubayazıt 1'inci Mekanize Piyade Tugayı'ndan havalanan Kobra ve Sikorsky helikopterler, Ağrı ile Tendürek dağlarına gidip geliyor.