Gazete Vatan Logo

Karahan'ın seçimi: Yabancıya gitmedi!

SSK Müdürü, SSK'lıların ameliyatı için başvuran 94 hastaneden 8'ine onay verdi. Hastanelerden iri AKP İl Başkanı'nın biri onun yardımcısının diğerleri de AKP'ye yakın isimlerin...

SSK, ameliyat alacak hastalarına zaman kaybettirmemek için "özel hastanelerden yararlanma" adı altında bir paket program başlattı... Program şöyle, bir kal, beyin cerrahisi ya da organ nakli gibi daha hayati ameliyatlar dışında bir teşhis gereği SSK hastanesine başvurulduğu zaman eğer bir ay içinde gün verilmezse, bu anlaşmalı özel hastanelerden yararlanılabilinecek; zaman kaybetmeden...

İşte SSK'lı hastalar için hazırlanan, "özel hastanelerden yararlanma" adı altında yapılan paket program için İstanbul'dan 94 hastane başvuruda bulundu. Bu hastanelerin bu paket programdan yararlanması için bütün işlemleri yürüten ve onayı veren kişi de AKP'nin iktidara gelmesinden hemen sonra SSK Okmeydanı Hastanesi'ne başhekim olan, kısa süre sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü görevine başlayan Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan. Prof. Karahan, 94 hastanenin başvurusunu inceledi. Ve ilk etapta 8 özel hastaneye onay verildi.

Ancak 94 hastanenin içinden sadece 8 tanesinin kabul edilmesi biraz kafalarda soru işareti yaratıyor... Bu hastanelerin sayısının önümüzdeki günlerce artırılacağı söylense de önceliğin AKPi yöneticilerine ve yönetime yakın kişilere verildi.. Özellikle de bu hastanlerin içinde SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Prof.Dr. Servet Rüştü Karahan'ın ortağı olduğu İstanbul Hospital ile AK Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Avcılar Hastanesi'nin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Külünk ile ağabeyi Hüseyin Cahit Külünk'ün sahibi olduğu Özel Erdem Hospital ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Genel Meclis Üyesi Dr.Muharrem Usta'nın sahibi olduğu Medikalpark Hospital'in olması dikkat çekiyor.

SSK Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, müracaat eden 94 hastanenin istenilen belgeleri tamamlayamadıklarını, belgeler tamamlandıkça hastane sayısının artacağını ileri sürdü.

Prof. Karahan ne dedi?
Hastaneyle ilişkim bitti
Prof.Dr. Servet Rüştü Karahan iddialara Söyle yanıt verdi:

* Asaletiniz geldi mi?
Benim asaletim onaylanalı 5 ay kadar oldu.

* Göreve başlayalı 1 yıl oldu mu?
Eylül'de 1 yılım dolacak.

* SSK'da yapılan paket program için İstanbul'dan 94 hastane müracaat etmiş, 8 hastane onaylanmış. Bu durumla ilgili neler düşünüyorsunuz?
Hastanelerin bazı branşları eksikti, onlar da tamamlandı. Dün bir kısmını daha onayladık. Hatta onaylananlar masamda duruyor.

* A sınıfı Özel hastaneler yok galiba?
Onlar fark istiyorlar. Farka izin veren bir yapı olursa, onu kabul ediyorlar. Esasında biz bir taban fiyat veriyoruz. Zamanla olabilir. Bu fiyata yapacak birçok hastane var. Kaliteli hastanelerle yaptık anlaşmaları, 94 hastanenin başvurması, bu işin kabul gördüğünü gösteriyor. İstanbul'da önemli bir sıkıntımız gidecek. Hastanelerin memnuniyeti artacak,

* İlk etapda verilen 8 hastanenin hemen hepsi AKP iktidarına yakın isimler, bunları biliyor musunuz?
Hiç ilgisi yok.

* Hatta bir tanesinin de sizin de ortaklığınız olduğu söyleniyor...
Ortaklığım yok. Araştırabilirsiniz. Bu bürokratların hiçbiri AKP'li falan değil.

* Sizin de hastane ortaklığınız çıkıyor?
Ben 7 yıl önce ortaklıktan ayrıldım. Yönetim Kurulu'ndan da ayrıldım. Bütün belgeler İstanbul Sağlık Müdürlüğü'ne verildi. Ticaret Ödası'ndan belge isterseniz bunu size veremez. Bunlar benim asaletimden önce de oldukça konuşuldu. Hepsi çok detaylı araştırıldı. Hiçbir ilgim yok. 1998'de bir anlaşmazlık oldu ve hisselerimi sattım. Eşimin de yok. Hiçbir ailemizin ortaklığı yok.

İşte o hastaneler
SSK'lı hastaların ameliyatlarını yapmak için bir paket program anlaşması yapmak isteyen 94 özel hastaneden talepleri kabul edilen 8 hastane şunlar:

* Avcılar Hospital: AKP İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi.

* Özel Erdem Hospital: Hastane AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve Seçim Kordinasyon Başkanı, Metin Külünk ile ağabeyi Hüseyin Cahit Külünk'e ait.

* Medikalpark Hastanesi: Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta. Usta, aynı zamanda AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi.
* Gelişim Hastanesi: Arslan Holding'e bağlı bir kuruluş. Sahibi Adem Arslan.

* Özel Silivri Millet Hastanesi: Hastanenin sahibi ANAP'tan 1999 yılında Avcılar Belediye Başkanı adayı da olan Dr. Hayati Arkaz. Arkaz da eski ANAP'lı, yeni AK Partili kamuoyunun yakından tanıdığı siyasetçilerle arasını her zaman iyi tutan isimlerden bir tanesi.

* Özel Pendik Hospital: Sahibi Dr. Zeki Bayraktar. Dr. Bayraktar'ın SSK Sağlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Orhan Özyurt'un yakını olduğu ileri sürülüyor.

* Avcılar Özel Anadolu Hastanesi: Bu hastane iki ortaklı. Ortaklardan birisi Dr. Hayati Arkaz aynı zamanda Silivri Hastanesi'nin de sahibi. Hastanenin diğeri sahibi ise Dr.İbrahim Güngör.

* İstanbul Hospital: Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Cahit Özgün. Prof.Servet Rüştü Karahan hastanenin hem yönetiminden ayrıldığını hem de hisselerini sattığını söylüyor. Eşinin de bir zamanlar hisseleri olduğunu söyleyen Karahan, şu anda hastanede hissesi olmadığını söylüyor. Hastanenin bulunduğu arsanın ve hastane binasının sahibinin, Prof.Dr. Karahan ile eşi Hatice Karahan'a ait olduğu, buradan kira geliri elde ettikleri ileri sürülüyor.

Haberin Devamı