Gazete Vatan Logo

Karadeniz’in öfkesi!

Karadeniz’de fırtına ve dev dalgalar Sahil Yolu’nu kapattı

Giresun’da bir kişiyi dalgalar yuttu, tekneler battı, araçlar sürüklendi

Rize Fener Mahallesi sahilinde kabaran dalgalar Karadeniz Sahil Yolu’na taştı. Yol dalgaların taşıdığı taş, çakıl ve biriken su nedeniyle ulaşıma kapandı. Dalgalar yol kenarındaki demir parmaklıkları da yıktı. Bu sırada yoldan geçmeye çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Rize Belediyesi’ne ait sosyal tesisler de dalgaların etkisiyle kısmen yıkıldı. Rize Belediye Başkanı AK Parti’li Halil Bakırcı, “Geceden tedbir alabilseydik tesisi boşaltabilirdik. Ancak olmadı. Komşu ilimiz Trabzon’da yapılan ve ’T’ adı verilen dalga kıranlardan bizim de sahile yapmamız gerekiyor. Aksi halde böyle hasarlarla karşılaşacağız” dedi.

12 aracı dalgalar yuttu

Trabzon’da da şiddetli rüzgar nedeniyle 5 metreyi bulan dalgalar sonucu Faroz Balıkçı barınağında su alan bazı balıkçı tekneleri battı. Dev dalgalar Türkiye- Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı’nda da boş araziye park edilen çoğu cip 12 araç, sabah saatlerinde dalgaların etkisiyle denize sürüklendi. Araçların 9’u vinç yardımıyla tekrar kıyıya çıkarılırken, 3 araç dalgalar arasında sürüklenip kayboldu. Bu arada Gürcistan tarafında da balık tutan bir kişinin dev dalgalarla denize sürüklenip kaybolduğu belirtildi.

Fotoğraf çekerken kayboldu

Giresun’da da dev dalgalar nedeniyle sahilde bulunan bazı iş yerleri hasar gördü, balıkçılara ait 2 kayık battı, 3 kayık da denize sürüklenerek kayboldu. Fotoğraf çeken bir kişinin de kaybolduğu bildirildi. Sabaha karşı şiddetini artıran fırtınada yer yer boyu 6 metreyi bulan dalgalar sonucu iş yerleri zarar gördü.

Haberin Devamı