Gazete Vatan Logo

Karadeniz fırtınası yine esti

Şans kapıyı çalınca...

Dakika 83... Karabük Trabzon’u kilitlemiş, maç 0-0’a gidiyor.. Tam bu sırada Karabüklü Engin, zorla kendi kalesini vuruyor ve Karadeniz fırtınası yeniden diriliyor!

83’e kadar ‘kamyon dolusu’ gol kaçıran bordo-mavililer, son düdüğe kadar kısa sürede 3 farklı galibiyeti yakaladı..
Diğer goller ‘Trabzonlu’ Engin ve Burak’tan gelirken
Avni Aker, şampiyonluk kutlamalarına başladı!

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

ERSİZ değilmiş 7’den 70’e herkesin futboldan anladığı Trabzon halkının endişesi.. Maç öncesi kime sorsak “Yarım puana bile razıyız” cevabını aldık.. Mütevazılıklarından sandık ama durum farklıymış..

TEOFILO’DAN sonra Jaja’nın da ‘firar’ etmesinin üzerine bir de yapılacak başkanlık seçimi bordo-mavililerin kimyasını bozmuş.. Bakmayın 3-0’lık galibiyete.. Çok sancılı geçti Trabzon için ilk yarının son sınavı.



‘TRABZON için canımı vermeye hazırım’ diyen Baytar yaptığı top kayıplarıyla ilk 45 dakikada çıldırttı Avni Aker’dekileri.. Onun bu halini görünce Sneijder’in Dünya Kupası sırasında Hollanda’dan takım arkadaşı Robben’e söylediği, ‘Aramızda sözleştik. Bir dahaki maça Robben kendi topunu geterecek ve onunla oynayacak’ sözü aklıma geldi. Sanırım takım arkadaşları da yılbaşında Engin’e bir top hediye edeceklerdir. Genç yıldız 90’da golünü attı da affettirdi kendini..

FIRAT Aydınus kronometresinin tuşuna yeni basmıştı ki 30. saniyede Burak, Tomic’le karşı karşıya kaldı. Son haftaların golcüsü iyi de vurdu ama Karabüklü kalecinin refleksleri toptan daha hızlıydı. 6’da ise Karabük geldi. Seric’in pasında ceza sahasına koşan Yasin’in şutu Onur’da kaldı..

TOMIC NE YAPSIN?

25. dakikada ise sahne sırası kale direğindeydi. M.Yumlu’nun şut-orta karışımı vuruşu direğin hatrını sorup dışarı çıktı. 1 dakika sonra Emenike de sakatlanınca Karabük ilk devre daha pozisyon bulamadı.

ŞENOL Güneş forvetsiz kalan rakibi karşısında Ceyhun’u oyundan aldı ve Yattara’yı devreye soktu. Gineli’nin girişi ateşledi takımı. Yattara’yla birlikte kendisine gelen Engin 51’de yokladı kaleyi ama ‘Çanakkale geçilmez’i oynayan Karabük kademeye girdi.

57, 65, ve 78’deki Trabzon ataklarında efsaneleşen kaleci Tomic’i takım arkadaşları vurdu. Yumlu’nun 83’teki ortasına önce Karabük savunmasından Bülent ardından da Engin kafayı vurdu ve Trabzon’un forvetlerine gol dersi verdi kendi kalelerini sarsarak. Bu golle rahatlayan bordo-mavililer devamını çorap söküğü gibi getirdi. 90+1’de Engin ve 90+4’te Burak’la gelen birbirinin kopyası goller liderin ecel terleri döktüğü zorlu maçtan farklı bir galibiyetle ayrıldı.

GÜNEŞ: Homurtu çıkmasın

“Maça tedirgin başladık. Goller gecikince taraftar söyleniyor. Sabırlı olursak, netice de gelir.”

İLK yarıyı lider tamamlayan Trabzon’da teknik patron Şenol Güneş, gollerin geç gelmesinin sabırsızlık yarattığını söyledi. Avni Aker’de kapanan takımlara karşı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Güneş şöyle konuştu: “Maça tedirgin başladık. Ama 2. yarıda iyiydik. Goller geç gelince taraftar homurdanmaya başladı. Sabırlı olursak netice gelir.

KENDİ sahanızda kapanan takımlara karşı tempolu ve pas yaparak pozisyon bulabilirsiniz. Bütün oyuncular önemli ama kimse vazgeçilmez değil. Sahada görmezsek yetenek bir işe yaramaz.

OYNANAN futbola baktğımızda hak ettiğimiz bir yerdeyiz. Eleştirilere aldanılmamalı. Bize karşı yürütülmek istenen kampanyalar olacaktır. Gol erken atıp, 2-1 mağlup olsak daha mı iyiydi? Biz mükemmel değiliz. Bizi eleştirenlere söylüyorum, o sahada yokuz.”

EMENIKE’SİZ 64 DAKİKA!

KARABÜK’ÜN 12 gollü silahı Emenike, Trabzonspor maçında sakatlanarak hastanelik oldu. 26. dakikada Giray’ın darbesiyle yerde kalan ve tedavisi gerçekleşen Emenike 3 dakika sonra çektiği şut sonrasında acı içerisinde yerde kaldı. Oyundan alınan Emenike ambulansla hastaneye götürülürken, Nijeryalı yıldızın ciddi bir sorun çıkmadı.

‘Emenike rahatlattı’

TRABZON’UN savunmadaki bel kemiği Egemen Korkmaz, iç sahada gol atma sıkıntısı yaşadıklarını söyledi: “Emenike iyi bir oyuncu. Oyun planları onun üzerineydi. Çıkınca rahatladık tabii.. Rakiplerin oyun anlayışla birlikte iç sahada gol atma sıkıntımız var. Burada kapalı oynuyorlar. İlk yarıda iyi oynayamadık ancak 2. yarıda maçı kazanmayı bildik.”

CEZALI SERKAN MAÇI EŞİYLE İZLEDİ

Kart cezası nedeniyle Karabük karşısında forma giyemeyen Serkan Balcı, maçı tribünden eşi Berfin’le birlikte
izledi.

Onur: Tomic için üzüldüm

AVNİ Aker’de 418 dakikadır gol yemeyen Onur Kıvrak, bu zorlu maçı kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi: “Biz kazandık, rakiplerimize bakacağız. Tek başına bir kaleci birşey yapamaz. Takım halinde iyi hareket ediyoruz. Önümdeki abilerimiz özverili oynuyorlar. Tomic çok iyi işler çıkarttı. Çok şanssız bir gol yedi. Onun için üzgünüm ama biz sevindik.”

CRISTALDO GELEBİLİR

TRABZON Yardımcı Antrenörü Ünal Karaman’ın Arjantin’de izlediği Jonathon Cristaldo’yu beğendiği ve Şenol Güneş’e olumlu rapor verdiği öğrenildi.. Karaman, Arjantin’in Velez Kulübü’nde forma giyen 21 yaşındaki forvetin ülkesinde geleceğin yıldızı olarak lanse edildiğini de hatırlatarak, yönetime de bilgi hatırlattı.

ÖTE yandan Kasımpaşalı Yekta Kurtuluş’u kulübü bırakmadığı için Trabzon, transferi şimdilik askıya aldı.

MAÇIN KAHRAMANI: SELÇUK

Orta sahada hatasıza yakın ve mükemmel oynadı. Trabzonspor’un tüm ataklarını o yönlendirdi yetmezmiş gibi bir de defansa kadar gelip top aldı. Maçın kader adamı ise bordo-mavililer adına Mustafa oldu. Kitlenen maçta Engin’in kendi kalesine attığı golün ortasını yapan Mustafa Yumlu, Serkan’ın yokluğunda kendisine forma veren teknik direktör Şenol Güneş’in ona olan güvenini boşa çıkarmadı.

GOLÜ SULTAN’A ARMAĞAN ETTİ

Trabzon’un hırçın yıldızı Engin, uzatmalarda attığı golü 40 gün önce Almanya’da dünyaya gelen kızı Sultan’a böyle hediye etti.

SON 5 YILIN EN İYİSİ

Süper Lig’in ilk yarısını 42 puanla kapatan Trabzon, hem rakipleriyle arasında puan farkının kapanmasına izin vermedi, hem de ilk devreler baz alındığında son 5 yılın en fazla puanını topladı.

Haberin Devamı