Gazete Vatan Logo

Karadeniz: Erdoğan mitingin tüm detaylarını bilmek istiyor

Yenikapı mitinginin organizasyonunu yapan YRD İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Karadeniz, 'Erdoğan çok detaycı, mitingin tüm detaylarını bilmek istiyor' dedi

Karadeniz: Erdoğan mitingin tüm detaylarını bilmek istiyor

Yenikapı'da 5 milyon kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin organizyonunun altında YRD İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Karadeniz'in imzası var. Tarihi organizasyonun perde arkasını Habertürk'e anlatan Karadeniz, "Bu organizasyonda en çok Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın emeği var. Planlamamızı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanımıza sunduk. Kendisi çok detaycı. Alana kurulacak ses sisteminden, miting alanına gelecek insanların ulaşım soruna kadar tüm detayları bilmek istiyor. Vatandaşla arasına konulacak bariyerin metresi bile soru olarak geliyor" dedi.

AK Parti'nin İstanbul'daki milyonluk mitinglerinin organizasyonunu 13 yıldır sürdüren YRD İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Karadeniz, Yenikapı'daki dev mitinge de imza attı. Karadeniz, çalışanlarının deyimiyle "Mütevazı kişiliğini organizyon sırasında kaybeden ve canavara dönüşen bir patron. Platformların vidalarından afişlere, ses sisteminden dağıtılacak suya kadar ince ince hesaplayan, çöplerin toplanmasına kadar iş bitti demeyen bir organizasyon yeteneği...

Haberin Devamı

"ERDOĞAN ÇOK DETAYCI

Organizasyonun her aşamasında arkadaşlarının katkısı olduğunu söyleyen Karadeniz, "Bu organizasyonda güvenlik birimleri hariç 13 bin kişi görev aldı. Hepsinin benim kadar emeği var. En çok da Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın emeği var. Mitingin organizyonunu üstlendiğimde bu mitinge sağlanacak katılımın farkındaydık ve planlamamızı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanımıza sunduk. Ancak kendisi çok detaycı. Alana kurulacak ses sisteminden, miting alanına gelecek insanların ulaşım soruna kadar tüm detayları bilmek istiyor. Vatandaşla arasına konulacak bariyerin metresi bile soru olarak geliyor. Bu resmi bir organizasyon olacağı için Cumhurbaşkanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organizasyon yaptık" dedi.

MEYDAN DOLACAK MI??

AK Parti mitinglerinde hiçbir zaman "Meydan dolacak mı?" diye endişe etmediğini söyleyen Karadeniz, "AK Parti'den bize yetki ve inisiyatif veriliyor. İşimize müdahale edilmiyor ve bu başarı ortaya çıkıyor. Bugüne kadar Türkiye'nin en büyük organizasyonlarını gerçekleştirdik. Hiçbir aksaklık yaşanmadı. Yenikapı'daki miting ise gerçekten kritik bir virajdı. Diğer partiler de vardı. Seçilen müziklerden anonslara kadar tüm detaylar hesaplandı. En küçük bir hata yanlış algıya neden olabilirdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

5 MİLYONA ULAŞTI

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin 3.5 milyon kişi olarak hesaplandığını belirten Fikret Karadeniz, "Bu tür organizasyonlarda en büyük sorun ulaşım. Miting alanına insanlar gelirken, şehir trafiğini felç etmemeniz gerekiyor. Bu yüzden yıllardır bu mitinglerde deniz ulaşımını devreye sokuyoruz. Ancak saatler öncesinden alan doldu. Protokol yolu olarak kullanmayı planladığımız sahil yolu bariyerle kapatılmıştı. Vatandaşlarımızın alana girişleri için bu yollar bile girişe açıldı. Bazı katılımcılar teknelerden inemedi. Deniz seferlerini durdurmak zorunda kaldık. Bu sayede birçok insan miting alanına giremese de yaklaşabildi. Görüntüleri incelediğimiz zaman mitinge katılımın 5 milyon kişiye yakın olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Haberin Devamı


HAYAT NORMALE DÖNDÜ?

Miting programı bittikten sonra milyonlarca kişinin evine ulaşması ve İstanbul trafiğinin felç olmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Fikret Karadeniz, "5 milyon kişinin tahliyesini sağladık. Ama bizim için iş bitmedi. Tabii bir de bu alanın toplanması var (gülüyor) şimdi ona çalışıyoruz." MİTİNGLERİN EFENDİSİ Çok sayıda organizasyona imza atan ve "mitinglerin efendisi" olarak adlandırılan Fikret Karadeniz 1962 yılında Artvin'de doğdu. 17 yaşına kadar Artvin'de yaşadı. Lise sonrası üniversite eğitimi için Artvin'den ayrıldıktan kısa bir süre sonra yolu reklamcılarla ve reklamcılıkla kesişti. 1981 yılında Ajans 70 iş hayatına girdi. Yeniajans olarak kurduğu şirketin ünvanını 2002 yılında YRD İstanbul Reklamcılık ve Danışmanlık A.Ş. olarak değiştirdi. Halen YRD İstanbul'un Yönetim Kurulu Başkanı. Milli Piyango, Petrol Ofisi, Ziraat Bankası, VakıfBank, General Electric (Beyaz Eşya), TR.NET, Sony, Sivil Dayanışma Platformu (Sağlam İrade Kampanyası ve Terör Mitingi) AK Parti, Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı gibi lokomotif kurum ve ürünlerin tanıtım kampanyalarını başarıyla yürüten ekiplerin başında yer aldı. Son dönemlerde politik kampanyaların yanında bugüne kadar Türkiye'de belki de dünyada gerçekleştirilen en büyük etkinlikleri gerçekleştiren ekiplere başkanlık yaptı. 2004 yılından itibaren AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın tüm reklam kampanyaları, kongre ve miting çalışmaları gibi etkinlikleri YRD İstanbul sürdürülüyor. 2007 Genel Seçim, 2009 Yerel Seçim, 2010 Anayasa Referandumu, 2012 Genel Seçim, 2014 Yerel Seçim, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Recep Tayyip Erdoğan Seçim Kampanyası, 2015 7 Haziran ve 1 Kasım Genel seçim kampanyalarının özellikle İstanbul ayağı YRD İstanbul tarafından yürütüldü.

Haberin Devamı