Gazete Vatan Logo

Karadeniz'e dev takviye!

En önemli filosunu güçlendiriyor

Rusya, ülkenin Akdeniz ve ötesindeki sıcak denizlere ulaşımını sağlayan en önemli filosu Karadeniz Filosu'nu güçlendiriyor. Savunma Bakanlığı yeni nesil denizaltılar ve savaş gemileri ile filoya takviye yapacaklarını duyurdu.

Habertürk'te yer alan habere göre, Batı tarafından Ukrayna'yı karıştırıp, dağıtmaya çalışmakla suçlanan Rusya, Deniz Kuvvetleri'ndeki Karadeniz Filosu'nu güçlendiriyor. Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Orgeneral Sergey Şoygu, Rusya Deniz Kuvvetleri Karadeniz Filosu'nun 2014 yılı itibariyle yeni nesil denizaltılar ve savaş gemileri ile takviye edilerek daha da güçlendirileceğini açıkladı.

Şoygu açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Karadeniz Filosu ihtiyaç duyduğu takviye gücü her zaman almıştır. Ancak Kırım'ın Rusya'ya dahil olmasından sonra ortaya çıkan yeni konjonktür, filonun mevcut gelişim programında değişikliğe gidilmesi ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Filonun ana üssünün bulunduğu yere yeni hava savunma sistemlerinin yanı sıra, ek deniz piyade birlikleri de konuşlandırılacaktır. Ayrıca yeni nesil denizaltı ve savaş gemileri de içinde bulunduğumuz yıl itibariyle filo nezdinde hizmete girecektir. İfade etmiş bulunduğum söz konusu gelişmeler son derece dikkat gerektiren unsurlardır."

ÇUBAROV: BENİ TUTUKLAYABİLİRLER

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, kendisine karşı dava açılmasının ardından Kırım Tatar sürgününün 70. yıldönümü dolayısıyla yapılacak etkinliklerin hazırlıkları sırasında Rusya tarafından, "radikal eylemlerinin önlenmesi" gerekçesiyle tutuklanabileceğini söyledi.

Refat Çubarov, "Doğrudan şantaj yapmaktan Kırım Tatarlarına ilişkin planlara kadar geniş çaplı görevler koyulmuş olabilir. Elimde davanın açıldığına dair bildirim olmadıkça nelerin olabileceğini düşünmek istemiyorum. Ancak yakın günlerde benim ve diğerler kişilerin tutuklanabileceğini düşünüyorum" dedi.

Refat Çubarov, eğer Kırım Tatar liderlerine karşı yapılan eylemlerin, gösterileri düzenleyenlerin ortaya çıkarılması ve "yok edilmesine" yönelik çatışma kışkırtmak amacıyla yapılmışsa, Rus yönetiminin Kırım Tatar milli hareketinin özünü anlamadığını gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı