Gazete Vatan Logo

Karadeniz'de can pazarı: 3 ölü, 1 kişinin durumu ağır

Samsun'da denizde yüzerken dalgaların arasında kaybolan aynı aileden 4 kişi azgın dalgıç polisler tarafından denizden baygın halde çıkartılıp hastaneye kaldırıldı. Denizden çıkartılan 3 kişi hastanede hayatını kaybederken, 1 kişinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

Karadeniz'de can pazarı: 3 ölü, 1 kişinin durumu ağır

Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Adnan Menderes Sahil Bulvarı Dolga Sahası yanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Çarşamba ilçesinde ikamet eden Hidayet Atmaca (23), Konyalı Emet Atmaca ile 2 ay önce evlendi. Emet Atmaca'nın Konya'da yaşayan babası Ramazan Dursun ile annesi Helime Dursun bayram için damadı ve kızlarının yanına geldi. Hidayet Atmaca, kayınvalidesi, kayınbabası, eşi ve kardeşleri Celil Atmaca (17) ve Muhammet Atmaca ile birlikte denize girmek için Çarşamba ilçesinden Samsun'a geldi. Birlikte denize giren Helime Dursun, Hidayet Atmaca, Celil Atmaca ve Muhammet Atmaca Karadeniz'in azgın sularında kayboldu. Olay polise ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Olay yerine ambulans, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Cankurtaran ekipleri denizde kaybolanları bulmak için seferber oldu.

Arama çalışmaları sırasında eşi, damadı ve damadının kardeşleri denizde kaybolan Ramazan Dursun gözyaşı döküp, "Çocuklar gitti, ben şimdi ne diyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Dalgıç polisler sırasıyla önce Halime Dursun'u, daha sonra Celil Atmaca'yı, ardından da Muhammet Atmaca ve Hidayet Atmaca'yı baygın halde denizden çıkardı. Denizden çıkartılan 4 kişi 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ve özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar. Celil Atmaca kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Muhammet Atmaca ve Hidayet Atmaca ise kaldırıldıkları Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatlarını kaybettiler. Özel hastaneye kaldırılan Helime Dursun'un ise hayati tehlikesinin devam ettiği ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Ölen 2 aylık eşi Hidayet Atmaca denizden çıkartılıp baygın halde ambulansa taşındığı sırada Emet Atmaca adlı genç kadının, "Aşkım beni bırakma" diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı