Gazete Vatan Logo

Karaciğer kavgası!

Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un hastalığı sırasında kendisine karaciğerini vermek isteyen selefi Tim Cook ile kavga ettiği ortaya çıktı.

Dört yıl önce kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybeden Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un hayatını mercek altına alan kitaptan sızan ilk bilgiler Jobs ve selefi Tim Cook hakkında bilinmeyen bir hikayeyi gün yüzüne çıkardı.

İlk teklif Cook’tan

Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue, Ed Catmull, John Lasseter, ve Robert Iger gibi isimlerle yapılan görüşmelerin ışığında hazırlanan ‘Becoming Steve Jobs’ isimli kitaba göre, 2009 yılında acilen karaciğer nakline ihtiyaç duyan Jobs’a ilk yardım teklifi Tim Cook’tan gelmiş. Hasta meslektaşı ile aynı kan grubuna sahip olduğunu öğrenen Cook, karaciğerini vermek istemiş ama bu teklif Jobs tarafından geri çevrilmiş.

Yazarla bir mülakat gerçekleştiren ve “Ona sağlığımın yerinde olduğunu, kontrollerimi yaptırdığımı ve karaciğerimi verdikten sonra sağlığımla ilgili bir sorun çıkmayacağını söyledim ama onu ikna edemedim” ifadelerini kullanan Cook, 13 yıl boyunca beraber çalıştığı Jobs ile sadece 4 defa kavga ettiklerini ve bu tartışmanın o anlardan biri olduğunun altını çiziyor. 7 yıl boyunca pankreas kanserine karşı yaşam savaşını veren Steve Jobs, 2011 yılında 56 yaşındayken hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

‘İkna edemedim’

Kitapta yer alan başka bir iddiaya göre, Yahoo’yu satın alarak arama motoru sektörüne adım atmak için planlar yapan Jobs, uzun süre ABD merkezli teknoloji devini satın almak için uğraş vermiş, ama Cook tüm çabalarına rağmen Yahoo’yu Apple’a katmayı başaramamış.