Gazete Vatan Logo

Karacaahmet'te bomba

Karacaahmet mezarlığı, bomba şüphesi olan bir paketin imhası nedeniyle boşaltıldı. Kadıköy - Üsküdar yolu bir süre tamamen trafiğe kapatıldı. Bombanın A-4 tipi plastik patlayıcı olduğu belirtiliyor. Bombanın termos içinde etrafı metalle güçlendirilmiş ve zaman ayarlı olduğu belirtildi.

Karacahmet Mezarlığı'nda bu kez bomba bulundu. Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri şüpheli bir paket buldular. Çevrede geniş güvenlik önlemeleri alınmasından sonra mezarlık tamamen boşaltıldı. Üsküdar-Kadıköy yolunu trafiğe kapatan polis ekipleri, şüpheli paketi fünye ile patlattılar.

Etkisiz hale getirilen şüpheli paketin içinde bomba bulundu. Bombanın A-4 tipi plastik patlayıcı olduğu belirtiliyor. Bombanın termos içinde etrafı metalle güçlendirilmiş ve zaman ayarlı olduğu belirtildi.Zaman ayarlı olduğu belirtilen bombanın bulunmaması durumunda saat 15.00'da patlayacağı öğrenildi. Bombanın patlamasına 20 dakika kala bulunduğu belirtiliyor.

Mezarlığa bırakılan bombanın otobüs durağının 10 metre arkasında olduğu görüldü. Polis 2 saati aşkın bir süre yolu trafiğe kapattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Karacaahmet Mezarlığı'nda dünürü Abdullah Sarımermer'in cenazesinin defni sırasında bulunmuştu.

İKİNCİ BİR PAKET DAHA

Bombanın bulunduğu yerde ikinci bir paket bulundu. Aynı anda bulunan ikinci paketin koli bandıyla sarıldığı ve bomba süsü verildiği öğrenildi. Fünyeyle patlatılan ikinci paketten ise erkek iç çamaşırı çıktı.

ESENTEPE'DE ŞÜPHELİ PAKET

TMSF binasının da bulunduğu Şişli'nin Esentepe Caddesi şüpheli bir paket bulunduğu için trafiğe kapatıldı. Şüpheli paket boş çıktı.

Haberin Devamı