Gazete Vatan Logo

Karabasan döndü

İstanbul dün iş çıkış saatinde korku filmi gibi sahneler yaşadı. Hava gece yarısı gibi karardı. Önce sert bir fırtına ve sağanak, ardından dolu şehrin altını üstüne getirdi. Marmaray ve tramvay seferleri durdu.

Karabasan döndü

İstanbul’da 17 sularında hava karardı ardından başlayan şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Sağanak sonrası pek çok noktayı su bastı, trafik felç oldu, vatandaşlar yollarda kaldı. Yağış nedeniyle hava ve deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi. Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonlarının zaman zaman çekmediği, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandığı görüldü. Avrasya Tüneli geçici olarak kapatıldı. Deniz hatlarındaki bazı vapurlar yağış sırasında denizin ortasında bekledi, yolculara can yelekleri dağıtıldı.

Önce Edirne sonra Silivri

Beklenen şiddetli yağış dün akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Edirne’den gelen ve önce Silivri ile Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur, tüm ilçelerde etkili oldu. İstanbul’un farklı noktalarında kuvvetli yağış ile birlikte ceviz büyüklüğünde dolu yağdığı da görüldü. İstanbul’da etkili olan şiddetli yağıştan önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı.

Haberin Devamı

Marmaray seferleri stop

İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte Silivri’de E-5 karayolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti. Eminönü-Sirkeci arasında su seviyesi insanların dizlerine kadar geldi.

Yağış nedeniyle denizde kalan bazı vapurlarda yolculara can yeleği dağıtıldı. Avrasya Tüneli de yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle bir süre trafiğe kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Twitter’dan, “18 Temmuz’da 45 dakikada 60 kilo yağış düştü. Dün ise 20 dakikada, 30-40 kilo yağmur yağdı. Saat 20.55’te Marmaray seferleri de durdu” mesajını geçti. Kabataş ve Fındıklı’da devrilen direkler yüzünden tramvay seferleri de yapılamadı.

Uçaklar bile inemedi

İSTANBUL’da etkili olan sağanak, hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndaki bazı uçak seferlerinde gecikmeler oldu, bazı uçaklar da Ankara, İzmir ve Antalya havalimanlarına yönlendirildi. Türk Hava Yolları’nın Batman-İstanbul uçağı Antalya’ya, Lizbon-İstanbul uçağı İzmir’e, Erzincan-İstanbul uçağı Ankara’ya, San Francisco seferi Ankara’ya, Bişkek-İstanbul seferi Ankara’ya, Bodrum-İstanbul seferi Ankara’ya, Erzincan-İstanbul seferi Ankara, Lizbon-İstanbul seferi İzmir’e, Batman-İstanbul seferi uçağı da Antalya’ya yönlendirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı uçuşlar normal seyrinde sürdü, uçakların inişlerinde ise gecikmeler yaşandı.

Haberin Devamı

Vapuda panik

Şehir hatları vapurunda afete yakalananlar panikleyince yolculara can yelekleri dağıtıldı.