Gazete Vatan Logo

Kara teslim olduk

Ülkemizden insan manzaraları

Kar yağışı Edirne ve Doğu Anadolu'yu etkisi altına alırken yurdun diğer yöreleri sağanak yağmur ve şiddetli fırtına ile mücadele ediyor. Yaz aylarında kavurucu sıcaklarla bunalan Türkiye şimdi de soğuk havanın etkisine girdi


Alanya ve Fethiye'yi fırtına vurdu

Antalya ve Alanya İlçesi ile Muğla'nın Fethiye İlçesi, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtınadan olumsuz etkilendi. Antalya'da bir apartmanın çatısında birbirlerine bağlı güneş enerjisi panelleri yerinden koparken, Alanya Kalesi'ndeki dev Türk Bayrağı orta kısmından yırtıldı. Fethiye'de de 24 saat içinde metrekareye düşen 65.4 kilogram yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

Antalya'da dün gece sağanak yağış ve lodos hayatı felç etti. Kent merkezinde ağaçlar köklerinden sökülürken, tabelalar ve güneş enerjisi panelleri yerlerinden koptu. Burhanettin Onat Caddesi'ndeki 13 katlı Sercan Apartmanı'nın çatısında birbirlerine bağlı monte edilen günısılar, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle yerlerinden koparak çatıdan sarktı. Binanın hemen yan tarafından aşağı sarkarak büyük tehlike yaratan günısılara, itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiye ekipleri şiddetli rüzgar nedeniyle çatıya merdiven uzatamayınca, çareyi panelleri kesip 13’üncü kattan aşağı düşürmekte buldu.

15'e yakın güneş enerji panelinin aynı anda aşağı düşmesi, büyük gürültüye neden oldu. Vatandaşlar olup bitenleri korku içinde izlerken demir parçaları etrafa saçıldı. Kesim çalışmalarının tamamlanmasının ardından, polis ve itfaiye ekipleri etrafa saçılan güneş enerjisi parçalarını toplayarak yolu trafiğe açtı.

Giresun'da fırtına

Giresun'da etkili olan fırtına enerji nakil hatlarında hasara yol açtı, bazı yerlere elektrik, kent merkezine ise su verilemiyor.

Dün akşam saatlerinde etkili olan fırtınanın enerji nakil hattı üzerine ağaç devirmesi sonucu, Dereli ilçesi ve ilçeye bağlı belde ve köyler ile merkeze bağlı 20 köye gece saatlerinde başlayan enerji kesintisi devam ediyor.

Diğer yandan kente su sağlayan Aksu ve Batlama mevkisindeki kuyuların olduğu bölgelerde ağaçların enerji hatları üzerine devrilmesi ve su pompalayan motorlara enerji sağlanamaması nedeniyle sabah saatlerinden bu yana kent merkezine su verilemiyor.

Fırtınanın merkeze bağlı köylerde onlarca evin çatısında hasara yol açtığını bildiren yetkililer, elektrik arıza ekiplerinin enerji hatlarının onarımı için başlattığı çalışmaları sürdürdüğünü kaydettiler.

Karayel tekneleri batırdı

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde etkili olan karayel balıkçı barınağında bulunan tekneleri batırdı. 5-6 metreyi bulan dalgalar dalgakıranları aşarak balıkçı barınağına ulaştı.

Akçakoca'da dün gece etkili olan karayel özellikle balıkçı barınağında demirli bulunan balıkçı tekneleri ve yatlara zarar verdi. Limanda bulunan balıkçı ağları karayel ile birlikte sürüklenerek denize düşerken, 1 yat ve 6 balıkçı teknesi alabora olarak battı. Batan teknelerin denizde sürüklenerek diğer teknelere çarpması üzerine, balıkçılar batan tekneleri kıyıya çekmek için çalışma başlattılar.

Yaklaşık 5- 6 metreyi bulan dalgalar ise dalgakıranları geçerek balıkçı barınağına kadar ulaştı. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karataş, barınakta 200 teknenin bulunduğunu belirterek, “Her karayelde aynı şey yaşanıyor. Liman ağzının yanlış yapılması nedeniyle her karayel fırtınasında balıkçılar bu sorunla karşılaşıyor. Bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. Mendirek yapılması karayele çözüm olabilir” dedi.

Doğu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 9 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede bugün karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, gece en düşük sıcaklık eksi 9 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklığı, Erzurum'da eksi 6, Kars'ta eksi 4, Erzincan 5 ve Iğdır'da 1 derece olarak belirlendi.

METEOROLOJİK UYARI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yarın batı bölgelerde lodos ile birlikte etkili yağış beklendiğini bildirdi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, halen iç ve doğu kesimlerde devam eden yağışlara ek olarak yarın batı kesimlerin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bugün, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yarın sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda devam edecek yağışlara ek olarak yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Bu nedenle yarın, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde, akşam saatlerinde Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yağış olacağı tahmin ediliyor.
Lodos ile birlikte genellikle yağmur ve sağanağın gece Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde, karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların ise İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illeri başta olmak üzere Marmara ile Kuzey ve kıyı Ege'de etkili olması bekleniyor. Salı günü güney ve iç, Çarşamba günü güney ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ek olarak, Perşembe gününden itibaren yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da 6, Kars'ta 4, Iğdır'da 13, Erzincan'da 10 ve Ardahan'da 4 derece olması tahmin ediliyor.

Yetkililer, Karadeniz ve Balkanlar'dan gelen yağışlı hava sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde, yarından itibaren gece hava sıcaklıklarının eksi 12-13 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini ifade ettiler.

Bolu'da etkili fırtına

Bolu'da akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetini arttıran fırtına nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu.
etkili olan fırtına nedeniyle Bolu kent merkezinde çok sayıda evin çatısı uçtu, merkeze bağlı Örencik köyünde sera olarak kullanılan çadırlar parçalandı.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, etkili olan fırtına nedeniyle sobadan sızan gaz zehirlenmelerine dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Isınmak amacıyla evlerinde soba kullanan vatandaşlarımız, yatmadan önce sobanın söndüğünü kontrol etsinler. Evde bebek varsa ve sobanın yanması gerekiyorsa gecenin ilerleyen saatlerinde zaman zaman sobanın evin içerisine duman verip vermediği kontrol edilmeli.”

Erzurum'da kutup soğukları başladı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde mevsimin en soğuk gecesi sıfırın altında 16 dereceyle Erzurum'da yaşandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece ölçülen en düşük hava sıcakları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 16, Ardahan'da 8, Kars'ta 6, Ağrı'da 4, Erzincan'da da 2 derece oldu.

Dün yoğun kar yağışının yaşandığı Erzurum'da kar kalınlığının ise 9 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Yarın aralıklı kar yağışının beklendiği bölgenin salı günü yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği kaydedildi.

Bartın'da fırtına evi yıktı, tekneleri batırdı

Bartın'da, saatte 80 kilometre hızla esen fırtına limanda 1 tekne ile çok sayıda sandalın alabora olarak batmasına, kullanılmayan bir evin kısmen çökmesine neden oldu.

Dün gece etkili olan fırtına ve yağmur yaşamı etkiledi. Bartın Limanı'nda bulunan bir balıkçı teknesi ile çok sayıda sandal fırtınanın etkisi ile alabora olarak battı. Mendireği aşan dalgalar limanda demirli gemi ve teknelere zor anlar yaşattı. Hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına Kemerköprü Mahallesi'nde Necati Yılmaz’a ait 2 katlı kullanılmayan bir binanın bir bölümünün çökmesine neden oldu. Polis çevrede önlem alırken, evin önünden geçen yol bir süre trafiğe kapatıldı. Bartın Belediyesi evin ayakta kalan kısmının da çökme tehlikesi bulunması üzerine evi yıktı. Tatil beldesi İnkum da ise dalgalar kıyada bulunan evlere kadar ulaştı. İnkum da kıyıda ki birçok binanın alt katlarını su bastı.

Trakya'da sağanak yağış

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sağanak yağış etkili oldu.

İlde son 24 saatte metrekareye 28.6 kilogram yağış düştü.

Hava sıcaklığı 5 derece olan kentte sağanak yağışın bugün ve yarın devam edeceğini ifade eden yetkililer, kentte yağışlarla birlikte hava sıcaklığının da hissedilir derecede düşeceğini belirtti.

Sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek sorunlarla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Edirne Belediyesi yetkilileri, cadde ve sokaklardaki su taşkınlarıyla ilgili ekiplerin de hazır olduğunu kaydetti.

Bu arada, Edirne merkez, Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapılarında kar ve sağanak yağış, Lalapaşa, Süloğlu, Havsa, Uzunköprü, Meriç, Keşan ve İpsala ilçelerinde sağanak yağış devam ediyor.


Edirne'de ev v e iş yerini su bastı

Edirne'de sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev iş yerini su bastı. Sabah saatlerinde başlayan ve devam eden sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte 6 ev ve bir iş yerinin otoparkını su bastı.

Atatürk Caddesi'nde yağıştan oluşan su birikintileri araç trafiğinde aksamalara yol açıyor.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri de sağanak yağıştan kaynaklanan 8 ihbar aldıklarını ve bunların küçük boyutlu su taşkınları olduğunu bildirdi.

Öte yandan bir kamu kuruluşunun altyapı çalışmaları için yollarda açtığı alanların sağanak yağışla birlikte çökmesi üzerine bazı yollar araç trafiğine kapatıldı.


Kırklareli

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü de son 6 saatte metrekareye 0,8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

İlde hava sıcaklığının 10 derece olduğunu ifade eden yetkililer, sağanak yağışın bu akşam da devam edeceğini söylediler.


Tekirdağ

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise hava sıcaklığının 13 derece olduğu kentte, metrekareye 13.2 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

İlde bugün sağanak yağışın etkili olacağını bildiren yetkililer, hava sıcaklığının da yağışla birlikte 3 ila 5 derece düşeceğini kaydettiler.

Çorlu ilçesinde ise sağanak yağış ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Sabah saatlerinde başlayan yağış, aralıklarla devam edecek.

Son 24 saatte metrekareye 7,6 kilogram yağış düştüğünü ifade eden yetkililer, hava sıcaklığının ise 12 derece olduğunu bildirdi.

Tokat ve Sivas'ta şiddetli rüzgar

Tokat ve Sivas'ta şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi.

Tokat'ta gece saatlerinde şiddetini artıran rüzgardan dolayı bazı ağaçlar yola devrildi. Devrilen ağaçlar belediye ekiplerinin çalışması sonunda yoldan kaldırıldı. Bazı ağaçlar ise yan yattı. Kimi iş yerlerinin levhaları da rüzgarın şiddetiyle yerinden söküldü.

Bu arada Sivas'ta da gece saatlerinde etkisini gösteren şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi.

İzmir lodosa teslim oldu

İZMİR'de hayat sağanak yağış ve hızı saatte 66 kilometreye varan lodostan olumsuz etkilendi. Şehir içi vapur seferleri iptal olurken, Mavişehir, Yalı Caddesi, Birinci Kordon, Narlıdere Şehitlik'te su baskınları meydana geldi.

Meteroloji Bölge Müdürlüğü, Güzelyalı'da sabah saat 08.00'den saat 15.00'e kadar metrekareye 29 kilogram yağış düştüğünü tespit etti. Lodosun etkisiyle deniz seviyesi 50 cm yükselince yağmur suları kanallardan denize deşarj olmadı. Bu nedenli Birinci Kordon, Karşıyaka Yalı Caddesi'nin Nikah Sarayı bölümü ve Mavişehir Albatros evleri ve çevresinde yol sualtında kaldı. Bazı ev ve işyerlerine su bastı.

Rüzgarın şiddetini artırması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ Şirketi tarafından yürütülen vapur seferleri 15.00'da iptal oldu. Dalgaların etkisiyle Alsancak ve Bostanlı Vapur iskelelerinin camları kırıldı. Saat 13.00 ve 14.00'te Üçkuyular- Bostanlı arasında yapılması gereken arabalı vapur seferleri de iptal edildi. Vapurlar Konak iskalesi ve Pasaport mendireğine sığındı.

Buca Şirinyer'de metro inşaatı nedeniyle deplase işlemleri süren kanalların tıkanması sonucu yer yer su baskınları yaşandı. Şiddetli lodos nedeniyle Alsancak Birinci ve İkinci Kordon'da yol gövdesinde biriken yağmur suları denizin kabarması nedeniyle geri tepti.

Cadde ve sokaklar su altında kaldı. İZSU'ya ait ekipler suların boşaltılması için müdehale etti. İZSU Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerden itibaren etkisini artıran sağanak yağışa 15 büyük kanal makinasının yanı sıra 15 küçük vidanjör tipi kanal açma aracı, 8 büyük 16 küçük kepçe ve yaklaşık 200 personelle müdahale etti. İZSU Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere İZBETON Genel Müdürlüğü personeli de destek verdi.

Batı Karadeniz'de fırtına

Batı Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı barınağında bulunan 10 tekne battı.

Karadeniz'in Düzce'nin Akçakoca ilçesi açıklarında etkili olan fırtına yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Akçakoca balıkçı barınağında bulunan balıkçı teknelerinden 10'u parçalanarak sulara gömüldü.

Tekne sahipleri, sabah saatlerinde 5 metre yüksekliği bulan dalgalardan teknelerini kurtarmak için çalışma başlattılar.


Kuşadası'nda fırtınada ağaçlar devrildi

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu, bazı evlerin camlarını kırdı. Eski Kuşadası-Selçuk Karayolu, devrilen bir ağaç nedeniyle yaklaşık 40 dakika trafiğe kapandı.

Kuşadası'nda öğle saatlerinde başlayan rüzgar ve yağmur, saat 14.30 sıralarında yerini fırtınaya bıraktı. Saatteki hızı 70 kilometre hıza ulaşan fırtınada Eski Kuşadası-Selçuk Karayolu kenarındaki ağaçlar devrildi.

Tusan Otel arkasında devrilen bir ağaç yüzünden yol trafiğe kapandı. Belediye ekiplerinin tarafından devrilen ağacın kaldırılması üzerine yol trafiğe açıldı.

Kuşadası açıklarında avlanan balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle zor anlar yaşamaları üzerine çareyi körfeze sığınmakta buldu. Fırtına Tepe Mahallesi'nde ve Kuşadası Limanı'ndaki bazı ev ve işyerlerinin camların kırılmasına ve çatılarının uçmasına neden oldu.

Meteoroloji yetkileliri, fırtınanın yarına kadar zaman zaman etkili olacağını söyledi.

Bolu'da fırtına ve yağmur

BOLU'da, kısa süre etkili olan fırtına ve yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı.Bolu'da, saat 17.45 sıralarında başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Kaldırımlara bırakılan çöpleri dağıtan, yaprak ve naylon peşetleri havaya savuran fırtınaya yakalanan sokaktaki vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.

Ağaçlar ve aydınlatma direklerini sallayan fırtına yaklaşık yarım saat sonra yerini yağmura bıraktı.

Fethiye'de yağış

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, yağış yaşamı etkiliyor. Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede son 24 saatte metrekareye 65.4 kilogram yağmur düştü. Babataşı mahallesindeki 800. sokakta bir sitenin önünde oluşan göllenme, site sakinlerine zor anlar yaşattı.

Bir süre evlerinde mahsur kaldıkları belirtilen site sakinleri, çocuklarını sırtlarında taşıyarak siteden çıkardıklarını söylediler. Bu tür sorunları sık yaşadıklarını belirten site sakinleri, yetkililerin önlem almasını istedi.

Uşak'ta şiddetli yağış

Uşak'ta, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Uşak Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, metrekareye ortalama 15.5 kilogram yağış düştü. Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışın aralıklı olarak süreceğini, yüksek kesimlerde ise kar yağmasının beklendiğini, şiddetli rüzgarın hızının zaman zaman 60 kilometreye ulaştığını bildirdiler.

Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de kent merkezinde su baskını olasılığına karşı alarma geçti. Fırtına nedeniyle kentin kimi semtlerinde enerji nakil hatlarında kopmalar meydana geldi, kimi işyerlerinin bez afişleri ve tabelaları uçtu.

TEDAŞ Uşak Elektrik Dağıtım Müessesesi yetkilileri, kimi bölgelerde elektrik tellerinin koptuğunu, can ve mal kaybına neden olmaması için buralarda elektrik kesintisi yaptıklarını bildirdi.

Aliağa'da şiddetli rüzgar

İzmir'in Aliağa ilçesinde sağanak yağmur ve şiddetli rüzgarın yaşamı olumsuz etkilediği bildirildi.

İlçede akşam saatlerinde aniden başlayana ve hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına, Aliağa'da TCDD lojmanlarının B blok kısmının çatısının uçmasına neden oldu. Fırtına nedeniyle uçan çatı, metro çalışmaları nedeniyle atıl bekleyen Aliağa İstasyonu'nun elektrik hattına düştü.

Hasar belirleme çalışmalarının yarın yapılacağı öğrenildi.

Sağanak halinde yağış, Adana'da da etkili oldu

YURDUN batı kesiminde başlayan yağmur Adana'da da etkili oldu. Çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği yağmur sırasında bazı ev ve işlerine de su bastı.

Akşam saatlerinde başlayan ve özellikle şehir merkezinde etkili olan yağmur nedeniyle bir çok mahallede elektrik kesintisi yaşandı.

Meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı. Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Bu arada bazı ev ve işyerleri ile apartmanların bodrumlarını da su bastı.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de yardımlarıyla suları tahliye etti.
Adana'da sağanak yağışı halen devam ediyor.

YURTTA KAZALAR

Adıyaman'da otomobil şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı. Adıyaman-Kahta kara yolunun 12. kilometresinde, Ramazan Kar'ın kullandığı 02 KH 649 plakalı otomobil şarampole yuvarlandı.

Kazada yaralanan sürücü Ramazan ile Berfin, Ahmet ve Fatma Kar, Hacer Demiral ve Naile Ulaş, Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Berfin Kar, ilk müdahalenin ardından Adıyaman Devlet Hastanesine sevk edildi.

Şanlıurfa ve Mersin'de trafik kazaları: 6 yaralı

Şanlıurfa'nın Hilvan ile Mersin'in Anamur ilçelerindeki trafik kazalarında, 6 kişi yaralandı. Hilvan'dan Şanlıurfa'ya giden Sedat Berk yönetimindeki 34 JJ 039 plakalı otomobil, Üçüzler köyü yakınlarında, plakası ve sürücü kimliği henüz belirlenemeyen başka bir araçtan atılan tahta parçasının etkisiyle sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu şarampole yuvarlandı.

Kazada, sürücü Berk ile araçtaki Hilvan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olduğu bildirilen Erdal Çelik, üniversite öğrencileri Murat Yıldırım ve Özcan Diri yaralandı.

Ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan Mersin'in Anamur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında da 2 kişi yaralandı. Sanayi Sitesi yakınlarında, Ali Bekar yönetimindeki 33 LS 639 plakalı otomobil, karşı yönden gelen

İbrahim Güneş'in kullandığı 33 LL 892 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada yaralanan Ali Bekar ve İbrahim Güneş, Anamur Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Trabzonda trafik kazası: 1 ölü 1 yaralı

Trabzon'un Sürmene ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Çamburnu mevkiinde, Hamza Sancaktutan (34) yönetimindeki 34 VCN 082 plakalı kuru çay yüklü kamyonet, virajı alamayarak devrildi.

Kazada Sancaktutan hafif yaralanırken, araçtaki eşi Hacer Sancaktutan (29) ise kaldırıldığı Sürmene Devlet Hastanesi'ndeki müdahalelere karşın kurtulamadı.

Samsun'da trafik kazasın: 4 yaralı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi yaralandı. Ordu'dan Samsun'a giden İlker Erel yönetimindeki 35 AR 9909 plakalı otomobil, Çınarlık beldesinde sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu devrildi.

Kazada yaralanan sürücü Erel ile araçtaki Nazik Erel, Fatma Küçük ve Cemal Şirin, Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bozüyük'te trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Hüseyin Dallı'nın (41) kullandığı 43 NY 402 plakalı otomobil, Bozüyük-Eskişehir karayolunun 4. kilometresinde, Nasuh Kaplan'ın (56) kullandığı 11 DR 105 plakalı TIR'a yandan çarptı.

Kazada, araçta sıkışan Hüseyin Dallı olay yerinde öldü, aynı otomobilde bulunan İbrahim Süngü (42) ise ağır yaralandı.

İtfaiye ve sivil savunma ekiplerinin çalışması sonucu otomobilden çıkarılan İbrahim Süngü, Bozüyük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı