Gazete Vatan Logo

Kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yollar

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda yol ulaşıma kapandı.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolların bazıları şöyle:
"Kaman-Kırşehir, Yerköy-Kırşehir, Hacıbektaş-Nevşehir, Nevşehir-Aksaray, Nevşehir-Avanos, Karaman-Mut, Hadim¬Bozkır, Taşkent-Sarıveliler, Yerköy-Çiçekdağ, Çekerek-Sorgun, Sorgun-Sarıkaya, Sarıkaya-Boğazlıyan, Sivas¬Kayseri, Sivas-Kangal, Kangal-Hekimhan, Şarkışla-Kaynar-Pınarbaşı, Pınarbaşı-Gürün-Darende, Pınarbaşı¬Kahramanmaraş, Zara-İmranlı-Refahiye, Erzincan-Erzurum, Horasan-Ağrı, Eruh-Şırnak, Bingöl-Çat-Karlıova, Kağızman-Iğdır, Ardahan-Kars, Posof-Damal, Ardahan-Şavşat, Çıldır-Arpaçay, Hakkari-Çukurca."
Erzincan-Pülümür-Tunceli yolunun da çığ nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtilerek, İyidere-İkizdere yolunun 28. kilometresindeki ve İkisu-Şiran yolunun 12. kilometresindeki heyelan nedeniyle de ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, araçlarda takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.

Haberin Devamı