Gazete Vatan Logo

Kar tatilinde nöbet ek ders ödenir mi?

Zorlu kış koşulları yurdun dört bir yanında etkili olurken, pek çok ilde okulların tatil edildiği haberleri de arka arkaya geliyor. Kar tatili hem öğretmenler hem de öğrenciler için eğitime kısa bir mola verme imkanı sunarken öğretmenler ise kar tatilinde nöbet ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceğini merak ediyor. İşte MEB'in cevabı!

Kar tatilinde nöbet ek ders ödenir mi?

Kış tüm ülkeyi etkisi altına almış durumda. Böyle olunca da şiddetli kar ve kötü hava sebebiyle bazı illerde okullar tatil ediliyor. Kar tatili öğrencileri sevindirirken öğretmenler ise tatillerde nöbet ek ders ücretlerinin durumunu merak ediyor. Peki kar tatilinde öğretmenlere nöbet ek ders ücreti ödeniyor mu?

KAR TATİLİNDE NÖBET EK DERS ÜCRETİ ALINIR MI?

Haftada 3 saati geçmemek kaydıyla öğretmenlere nöbet ek ders ücreti ödenmektedir. Ancak kar tatili gibi durumlarda nöbetler için ödenen ek ders ücretinin ne olacağı öğretmenlerde merak uyandırıyor.

Kar tatili sırasında ek ders ücretini almaya devam eden öğretmenler nöbet ek ders ücretini ise alamıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından konuyla ilgili Maliye Bakanlığı’na sorulan görüş sonrası MEB, nöbet ücretinin ödenmesi için de nöbet görevinin fiilen yerine getirilmesi gerektiğini ifade ederken, kar tatili olan günlerde nöbet ek ders ücretinin ödenmeyeceğini de ifade etmiştir.

MEB YAZI YAYINLADI

ME'in ilgili yazısında; "Bakanlığımıza bağlı örgün eğitim kurumlarında görev yapmakta olan müdür yardımcıları ve öğretmenlerin, ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları veya öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle fiilen yerine getirmedikleri nöbet görevlerini yapmış sayılmayacaklarına ilişkin ilgili yazının bir örneği ekte gönderilmiştir." ifadesi kullanılmıştır.

Haberin Devamı