Gazete Vatan Logo

Kar ne zaman yağacak? (28 Kasım 2019 Meteoroloji İstanbul hava durumu)

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, İstanbul için kar yağışı uyarısı yapmıştı. Kar ile ilgili bir uyarı da Meteoroloji'den geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki Kar ne zaman yağacak?

Kar ne zaman yağacak? (28 Kasım 2019 Meteoroloji İstanbul hava durumu)

İstanbul'da havalar nasıl olacak? Kar ne zaman yağacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı ile Meteoroloji’den gelen açıklamalar kar beklentisini arttırdı. İşte detaylar…

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Adil Tek, "Bizi aslında kurak bir kış bekliyor. Kurak kış derken, kar yağmayacak mı sorusunu da akla getiriyor. Ama sıcaklık verileri aynı şeyleri söylemiyor. Sıcaklık verileri mevsim normalleri ve altı değerler gösteriyor. Özellikle Kasım ayı içerisinde sıcaklıklar ortalamaların altına düşecek. Bu da Kasım ayı içerisinde özellikle Kasım'ın sonuna doğru kar yağışı olasılığını artırıyor ve yine kış dönemi boyunca kar yağışlarını alacağız ama yağış çok düşük olduğu için kar yağışları çok uzun soluklu ve çok fazla olmayacak. Özellikle Marmara Bölgesini, İstanbul'u kuru, ayazı daha fazla bir kış bekliyor. Bu da beraberinde yine yüksek basıncın olduğu günlerin sayısını artıracağından, sisli ve puslu günlerin, deniz trafiğinde aksamaların daha çok yaşanacağına işaret ediyor. Tabii ki bu, bugünden baktığımız verilere göre" dedi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri ile Adana'nın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Adana'nın kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.