Gazete Vatan Logo

Kar geliyor!

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı ve Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle 2014'ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, hava sıcaklıklarında 14 dereceye varan düşüşler görülecek. Bu sabah İstanbul'da bazı deniz seferleri iptal edildi.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hafta sonunda ülkenin büyük bölümü yağışlı geçerken, bu akşamdan itibaren soğuklar etkili olmaya başlayacak. Batı kesimlerin, salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA HAVA BİR ANDA SOĞUYOR

Yapılan son tahminlere göre, pazartesi gününü 15 derece civarında geçirecek İstanbul'da salı ve çarşamba günü gündüz en yüksek hava sıcaklıkları 4 dereceye, Balıkesir'de 14'ten 2 dereceye, Bursa'da 13'den 2 dereceye, Yalova'da 12'den 2 dereceye, Çanakkale'de ise 16'dan 2 dereceye gerileyecek. Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara'nın büyük bölümünde salı günü karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar yağışı başlayacak.

İSTANBUL'DA SALIDAN İTİBAREN

İstanbul'da salı gününden itibaren 3 gün karla karışık yağmur tahmin ediliyor. Salı gününü karla karışık yağmurla geçirecek Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova'da ise yılın son günü ile 1 Ocak'ta kar yağışı olacağı öngörülüyor. Bölgede 30 Aralık ile 1 Ocak arasında gecenin en düşük sıcaklıkları 1 ile sıfırın altında 2 derece şeklinde tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.00 Pendik-Yalova, 07.00 Yalova-Pendik ve 07.30 Bursa-Yenikapı hızlı feribot seferleri ile 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Öte yandan, sabahın erken saatlerinde hızı zaman zaman saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Bakırköy, Zeytinburnu ve Fatih ilçelerinde yüksekliği 2 metreyi bulan dalgalar sahil şeridini dövdü.

AĞAÇ YOLA DEVRİLDİ

İSTANBUL’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Bakırköy Sahil Yolu’nda bir ağaç yola devrildi. O sırada yoldan geçen bir servis minibüsünün önüne düşen ağaç, araçta maddi hasara neden oldu.

Haberin Devamı

Rauf Orbay Caddesi’nde bulunan bir ağaç saat 07.00 sıralarında yola devrildi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaç Zeytinburnu yönünde ilerleyen Mehmet Sönmez’in kullandığı 34 HT 7571 plakalı servis aracının önüne düştü. Servis minibüsünde maddi hasar meydana geldi. Devrilen ağaç sebebiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı motorlu testere ile keserek ufak parçalara ayırdı. Ekipler daha sonra bu parçaları yol kenarına topladı. Polis ekipleri ise, yolda önlem alarak trafiği geçici olarak tek şeritten verdi.