Gazete Vatan Logo

Kaplan pençesiyle hastanelik oldu

Teyzesinin hayvanat bahçesinde omzuna alarak çitlerin yanına yaklaştırdığı 6 yaşındaki Zeynep, kaplanın pençe atmasıyla göğsünden yaralandı.

Kaplan pençesiyle hastanelik oldu

Olay dün öğle saatlerinde, Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda meydana gelen olay şöyle gelişti:

İstanbul’dan hayvanat bahçesine gezmeye gelen aile hayvanlara bakarken, iddiaya göre Meryem Dereli (29) yeğeni Zeynep Kırcalı’yı omuzlarına alarak kaplanın olduğu yerdeki çitlere doğru yanaştı. Kaplanın pençe atması sonucu Zeynep göğsünden, teyzesi elinden yaralandı. Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Zeynep ve teyzesinin durumumun iyi olduğu bildirildi.

23 yıldır ilk kez bu olay oldu

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Müdürü Gökmen Aydın ise bazı ziyaretçilerin uyarıları dikkate almadıklarını söyledi: “Kaplanların demir kafeslerinin en üstünde hafif elektrik akımı var. Kaplan buna dokunduğu an tehlikeyi hissediyor ve bir daha oraya ulaşmaya çalışmıyor. Kaplana bağırsanız dahi size bir şey yapmaz ama çok yaklaşılınca et kokusu hissediyor, bu nedenle de pençe atıyor. Hayvanat bahçemiz kurulduğundan bu yana geçen 23 yılda ilk defa böyle bir olayla karşılaştık.”

Haberin Devamı