Gazete Vatan Logo

Kaplan'dan İçişleri Bakanı'nı güldüren espri

Kaplan: Abbas yolcu Şahin: Sus oradan sus!



Genel Kurul’da İçişleri Bakanı Şahin ile BDP’liler arasında tartışma yaşandı. Bakan Şahin, BDP’lilere, “Sizin iğrenç iftiralarınıza millet katlanıyor” dedi. Şahin’e laf atan BDP’li Özdal Üçer, Grup Başkanvekili Hasip Kaplan tarafından Genel Kurul Salonu’nun dışına çıkarıldı

TBMM Genel Kurulu’nda TOKİ’nin, kamuda eşit işe eşit ücret uygulamasını içeren 375 sayılı KHK kapsamından çıkarılmasını öngören kanun teklif görüşmelerinde, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP’li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile Bakan Şahin arasında gerçekleşen diyalog şöyle:

Kaplan: İçişleri Bakanı’na soruyorum; Gerçi Abbas yolcu diyorlar ama, aynı aileden 8 kişi gözaltına alınmış. 28 canı toprağa veren aynı aileden 8 kişiyi gözaltına alıyorsunuz. Ne yapmak istiyorsunuz? Bu yaptığınız Türkiye’yi karpuz gibi iki bölmektir.

Şahin: Bu ülke o kadar özgür ki, bu özgürlüklerden yaralanarak kanı, kini, ölümü kendine şiar edinmiş, diline pelesenk edinmiş, söylemekten yorulmayan ve utanmayan, gerçekleri saptıran ne derse tersi olan...

BDP’liler: 35 kişi öldü...

Şahin: 35 kişinin ölümü bizi

üzmüştür. 35 kişi bizim canımızdır.

Kaplan: Katliam...

Şahin: Sus oradan, sus. Ben seni dinledim, sen de dinle. Sana sabrediyorum ben. Hesap vermesi gereken sensin, senin gibiler. Bu Meclis sizi dinledi. Sizin iğrenç iftiralarınızı dinledi. İğrenç hareketlerinize tahammül ediyor bu millet bu devlet. Oradaki ölümü anlamak bölücü terör örgütünü iyi anlamak lazım. Oradaki ölümün bir adım ötesi bölücü terör örgütüdür, Kandil’dir. Kandil’de dili kanlı insanlar vardır. Kan vardır. Kandil’i bilmek, görmek lazım. Oradaki ölümü görmek için, o hayatını kaybeden insanlara kaçakçılık malını verenleri görmek lazım. Bölücü örgütü görmek lazım. Bölücü örgüt olmazsa bu memlekette ne kan olur ne ölüm olur.

Kaplan: Katliamın hesabını ver. Senin mahkemen bile yok, mahkemen mi var?

Şahin: Ben hesabı veriyorum. Çünkü, biz hesap üzerine kurulmuşuz. Benim mahkemem var. Seninki gibi halk mahkemesi değil, uydurma mahkeme değil, insanlık dışı mahkeme değil. Benim mahkemem, savcım, müfettişim var. Şu anda çalışıyorlar. Bu kürsüye çıkıp ahlaksızca saldırmaktan başka özelliği olmayan birileri, bu özgürlüğü sonuna kadar kullanan birileri. Cenazeleri istismar eden, ölüm üzerinden istismar yaparak, üzerine örttüğün o bez parçasının hesabını ver bakalım bana.

Kaplan: İğrenç olan katliamlardır.

Şahin: İğrenç kelimesini geri al.

BDP’li Özdal Üçer: Ne yapacaksın polis mi göndereceksin?

Şahin: Kendim hallederim

Üçer: Sen kendin neyi hallediyorsun? Tehdit ediyor...Ne yapacaksın, JİTEM’i mi göndereceksin, faili meçhul mü işleyeceksin.

Kaplan, Üçer’i Genel Kurul’da çıkardı. Oturuma ara verildi.

Haberin Devamı