Gazete Vatan Logo

Kapıyı Şahin açtı

Protesto gösterisi sırısında dayak yiyen öğrenciler polis engelini TBMM Başkanı'nın izniyle aştı!

Meclis’te basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler polisin engeliyle karşılaştı. Daha sonra Meclis Başkanı’nın talimatıyla öğrenciler Meclis’e girip Kılıçdaroğlu’yla görüştü

ANKARA - Başbakan Erdoğan’ın rektörlerle toplantısı sırasında gerçekleştirdikleri protesto gösterisi sırasında polisten meydan dayağı yiyen öğrencilerden bir grup dün Meclis’teydi. CHP’li Mehmet Sevigen’in davetlisi olarak Meclis’e girmek isteyen öğrenciler, TBMM Polisi tarafından “Devlet büyüklerine karşı eylem yapanların Meclis’e alınmaması” hükmünü içeren TBMM Koruma Yönetmeliği çerçevesinde engellendiler. Sevigen durumu TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e iletirken, Şahin’den öğrencilere Meclis kapılarını açan şu yorum geldi; “Onlar devlet büyüklerine değil, YÖK’e karşı eylem yaptılar.” Şahin’in talimatıyla içeri alınmalarına izin verilen öğrenciler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp, ardından Sevigen ile birlikte TBMM çatısı altında basın açıklaması yaptılar.


Öğrencilerden Aziz Güler, Erdoğan’ın, “Ellerinde toplar, tüfekler, monotofkokteyli olanlarla görüşmeyiz” sözlerini anımsatarak, “Bizim elimizde sadece dosyalar vardı, tek silahımız buydu. Öğrencilerden korkan zihniyet, öğrencilerle ilgili karar almaktan vazgeçmelidir” dedi. Emre Öztürk adlı genç de şöyle konuştu: “Bir rektör çıkıp da ‘ben bu çocukların hocasıyım, çocuklarıma nasıl vurursunuz?’ diye açıklamada bulunmadı. Bu ülkenin bir tek rektörü bile yürekli bir şekilde çıkıp da genel bir halktan insan tavrı, taksici tavrı, toplumdan yana insan tavrı gösteremedi. Toplantıya katılıp ellerini dizlerine koyan, Başbakanı’nı dinleyen rektörler kuşağı ne yazık ki üniversitelerimizi yönetiyor.”
‘DEVE KUŞU YUMURTASI ATACAĞIZ’

Öğrenci Kollektifleri, akşam saatlerinde TBMM’de toplandı. Grup, “Parasız eğitim istiyoruz. Bu yüzden ellerimizde yumurtalar var. Tayyip Erdoğan için tavuk yumurtası ayırmadık, para biriktirdik 50 TL’ye deve kuşu yumurtası atacağız” dedi.

Yönetmelik ne diyor?

Eylemcilerin” TBMM’ye girişine izin verilmemesi yönünde şu hükmü içeriyor: “TBMM’de önceden eylem yapanlar veya eylem yapacaklarına dair haklarında istihbarat alınanlar ile devlet büyüklerine karşı önceden eylem yapmış olanlar yerleşke içine alınmaz.”


Atalay: İnceletiyoruz
İçişleri Bakanı Beşir Atalay: Bunlar kendi sisteminde incelenir, biz de inceletiyoruz.

YÖK Başkanı: Polis orantısız güç kullandı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, NTV’de katıldığı canlı yayında haftasonu polisin öğrencilere yaptığı muameleyi şöyle değerlendirdi: “Gücün biraz orantısız olduğunu düşünüyorum. Gerçi normal bir durum olsaydı, öğrenciler kimseyi rahatsız etmeyip, sadece protesto edip, polise saldırmasalardı belki bu kadar sert müdahale olmayacaktı. Ne öğrencilerimiz ne kadar ileri gideceklerini biliyorlar ne de polisimiz ne kadar şiddet uygulayacağını biliyor.”

Haberin Devamı