Gazete Vatan Logo

Kapıkulede 8 kilometrelik TIR kuyruğu

Edirne'de ihraç yüklerini yurt dışına götürmek için gelen TIR'lar Bulgaristan'a açılan Kapıkule'de 8 Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 6 kilometrelik kuyruk oluşmasına neden oldu.

Kapıkulede 8 kilometrelik TIR kuyruğu

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda hafta sonu yoğunluğu görüldü. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihracat ürünlerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar yaklaşık 8 kilometre, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 6 kilometre kuyruk oluşturdu. TIR sürücüleri Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo gümrüğümde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle her hafta sonu kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, sorunlarının çözülmesini istedi. Bulgaristan gümrüğün her hafta sonu çalışmalarını yavaşlattığından dolayı saatlerce kuyrukta beklediklerini anlatan TIR sürücüsü Ferhat Seçkin, şöyle dedi:

"Ben Almanya'ya yük taşıyorum. Geçtiğimiz hafta burada 30 kilometre TIR kuyruğu vardı. Kuyruğa dün gece yarısı girdim. 12 saattir burada bekliyorum. Ömrümüz kuyrukta beklemek ile geçiyor. Bize acıyan birisi çıkıp şu sorunumuza çare olsun."

Bulgaristan'a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli'de ise TIR kuyruğu 6 kilometreyi geçti. Sürücüler yol kenarındaki bekleyişini sürdürüyor.

Haberin Devamı