Gazete Vatan Logo

Kapatılan o dosyadan FETÖ’cü askerler çıktı

Gözaltı kararı verilen kripto FETÖ’cü 96 kişinin ismi, eski orgeneral Akın Öztürk’ün Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı olduğu dönemde “Kayda değer veri yok” dediği flash bellek dosyasından çıktı

Kapatılan o dosyadan FETÖ’cü askerler çıktı

İzmir’de aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 96 şüpheliye yönelik başlatılan operasyonun, 2006 yılında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı eski Orgeneral Akın Öztürk tarafından dosyası rafa kaldırıldığı iddia edilen “buluntu flash bellek” içeriğinin deşifre edilmesiyle başlatıldığı ortaya çıktı.

Otobüste düşürülmüştü

2006 yılında İzmir’de FETÖ’nün “hususi” olarak anılan TSK’daki mensuplarından sorumlu sözde imamlarından birinin belediye otobüsünde düşürdüğü “buluntu flash bellek”, içeriğinin askere ait olmasının anlaşılması üzerine otobüs şoförü tarafından Ege Ordusu Komutanlığı’na teslim edildi. O dönemde tümgeneral rütbesindeki Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanlığına gönderilen “buluntu flash bellek”teki içeriğin inceleme çalışmasını “Güneş çalışma grubu” adıyla oluşturduğu bir heyetle yürüttü.

“Kayda değer veri yok. Basit tedbirlerle önlenebilecek bir durum. Gerekli çalışma yapıldı” raporunu imza altına alan heyetin, “konunun büyütülecek bir yanının olmadığı” gerekçesiyle dosyayı rafa kaldırdığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Ankesörden çıktılar!

Darbe girişimi sonrası raflardan indirilerek tekrar açılan dosyayla ilgili soruşturmada, gerçek kimlikleri tespit edilen 5 mahrem imam ile 91 TSK personeli hakkında yakalama kararı verildi. Yaklaşık 3 ay şüphelileri takibe alan ekipler, askerlerin HTS kayıtlarını da inceledi. Listede ismi geçen çok sayıda TSK personelinin ankesörlü ve kontörlü telefonlardan mahrem imamlarca arandığı tespit edildi.

Biri Yunanistan’da

Örgüt hiyerarşisinde “hususi” olarak anılan FETÖ’nün sözde 5 mahrem imamının da aralarında olduğu gözaltı listesinde bir albay, bir binbaşı, 5 yüzbaşı, 4 üsteğmen ve 80 astsubayın bulunduğu, şüphelilerden 2’sinin pilot olduğu öğrenildi. Gözaltı listesindeki 96 kişiden 83’ü yakalandı. Halen 8 askerin firari olarak arandığı operasyonda 15 Temmuz darbe girişimi öncesi geçici görevle Yunanistan’a giden Hava İstihbarat astsubay Erdal D.’nin de bulunduğu ve bu kişinin darbe girişimi sonrası yurda dönmediği belirlendi.

Haberin Devamı

Binlerce asker fişlenmiş

“Buluntu flash bellek” üzerinde yapılan araştırmalarda TSK içinde görevli örgüt mensubu askerlerle birlikte diğer askerlerin de ayrıntılı olarak fişlendiği belirlendi. Binlerce askerin isminin yer aldığı dosyada tüm personelin ırk ve mezhepsel olarak sınıflandırıldığı, dünya görüşüne göre ise “ülkücü”, “solcu”, “ateist”, “Atatürkçü”, “Kemalist” gibi kavramlarla fişlendiği anlaşıldı.