Gazete Vatan Logo

Kapatılan dershane İmam Hatip Ortaokulu oldu

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu tespit edilerek kapatılan dershane, "15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu" olarak hizmet verecek. Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'ya ait olduğu tespit edilerek kapatılan dershanenin okula dönüştürüldüğünü söyledi.

Kapatılan dershane İmam Hatip Ortaokulu oldu

Darbe girişimin ardından ülke çapında büyük bir temizlik operasyonun başlatıldığını ifade eden Budan, "15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülke, millet olarak çok büyük bir badire atlattık ve tehlikenin eşiğinden döndük. Gerek milletimizin, gerekse yöneticilerimizin ferasetiyle bu süreci atlattık. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü ve bu örgüte gönül vererek destekleyen yapıyla adli ve idari olarak mücadele topyekun başlatıldı." diye konuştu.

Afşin'de, darbe teşebbüsünün ardından alınan OHAL kararıyla FETÖ'ye ait olduğu tespit edilen 3 kurumun kamuya geçirildiğini anımsatan Ali Edip Budan, OHAL kararnamesinin çıktığı gün, Afşin'de FETÖ ile bağlantılı şirkete ait bir dershane ve bir özel okulun Milli Emlak üzerine Maliye Hazinesi adına tescili yapıldığını, bunun dışında bu terör örgütüne bağlı olan İzmir merkezli vakfın sahip olduğu Afşinbey Pansiyonu'nun ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne tescil edildiğini belirtti.

Budan, FETÖ tarafından vatandaşların manevi duyguları sömürülerek yapılan taşınmazların tekrar millete hizmet edecek şekilde hayata kazandırılacağını söyledi.

Kapatılan ve kamuya tescili yapılan binaların özellikle eğitimde kullanılacağını dile getiren Kaymakam Budan, şunları kaydetti: "Afşin'de dershane olarak faaliyet gösteren binanın eğitim-öğretime daha hazır olduğundan hareketle ve mevcut imam hatip ortaokulumuzun biraz ilçemizin dışında kalmasından dolayı, yaş itibarıyla küçük olan öğrencilerimiz için imam hatip ortaokulunun bu bina bünyesinde hizmet vermesine karar verdik. Ayrıca okulumuzun isminin '15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu' olması için teklifimizi yaptık. 24 derslikli okulumuzu vatandaşlarımızın ve evlatlarımızın hizmetine sunacağız.

Yine OHAL kapsamında tescili yapılan özel ilkokulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis ettik. İhtiyaç doğrultusunda milli eğitim camiamıza ve halkımıza hizmet edecek. Afşinbey Pansiyonu, Vakıflar Genel Müdürlüğüne tescili yapıldı. İlçemizde bulunan Afşin Meslek Yüksekokulumuzun, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olarak öğrencilerinin konaklayabileceği sadece kız yurdu var. Erkek öğrencilerimiz bu anlamda mağdur durumdalar. Bu pansiyon için KYK ve il müdürlüğümüzle görüşerek, erkek öğrenci yurdu olarak faaliyet göstermesi yönünde çalışmalarımız var. Bu pansiyon da inşallah yeni eğitim öğretim sezonunda faaliyete geçecek."

Haberin Devamı